Diaconie

Het werkgebied en doel van de diaconie bestaat uit de financiële zorg voor de naasten in nood, dichtbij en ver weg én de praktische hulp binnen de gemeente.
Contact
Lees meer 

Heilig Avondmaal

De diaconie heeft een dienende taak. Binnen de gemeente wordt dit o.a. zichtbaar rond het Heilig Avondmaal
Lees meer 

Stille Hulp

Indien een gemeentelid om welke reden ook tijdelijk financiële ondersteuning nodig heeft, kan hij of zij hier een beroep op doen. Zoals de naam al aangeeft, wordt dit werk in stilte gedaan en is discretie gegarandeerd. Heeft u financiële zorgen, neemt u dan contact op met de voorzitter van de diaconie om te kijken of wij u kunnen helpen.

ACD

Om de naasten in nood financieel te kunnen helpen, collecteert de diaconie wekelijks. De doelen worden vooraf vastgesteld. Dit gebeurt via het Algemeen College van Diakenen (ACD), in overleg met de andere wijkgemeenten.

Postzegels en kaarten sparen

Ansichtkaarten en postzegels zijn geld waard: gooi ze dus niet weg.
Meer over de postzegel- en kaartenactie.
Lees meer 
Adopt a Granny

Zendingsdoel

Als diaconie ondersteunen we bij nood dichtbij en ver weg. Dit doen wij al enkele jaren voor het langlopend project: "Adopt a Granny"
Lees meer 

Roma in Roemeniƫ

Steun de IJsseldijkkerk in de hulp aan de Roma in de Roemeense dorpen Cotus en Glodeni. Veel van deze mensen leven in vreselijke armoede. 
Lees meer 

Collecte doel voorstellen

Wist u dat u zelf ook doelen aan kunt dragen voor de diaconie-collecten?
Het is mogelijk om zelf suggesties te doen voor toekomstige collecte doelen.
Deze kunt u sturen naar de acd.secretaris@pknkrimpen.nl
Lees meer 

En verder...

 
...Coördineren we o.a. het vervoer naar de kerk voor hen die niet meer zelf naar de kerk kunnen komen, plaatsen we kastjes voor de kerkomroep, houden we inzamelingsacties van goederen voor de voedselbank,  verzorgen we een paasgroet voor oudere gemeenteleden en nog heel veel meer.