Bij de diensten

Op 17 december, het begint al een mooie traditie te worden, is het koor van oudleerlingen van de Vrije School weer in ons midden, onder leiding van Laura de Lange. 's Avonds is de dienst in de Fonteinkerk.
Lees meer 

Vanuit de kerkenraad 7-12-2023

Nieuws vanuit de kerkenraad over Bayt al Noer, de vacatures in de kerkenraad, nabuurschap en een bouwvergunning, u leest het hier:
Lees meer 

Kerkklok reparatie

Er zat deze week 'een mannetje' in de klok en 'hij speelde met de tijd'. De kerkklok werd gerepareerd en dat was een grappig gezicht. Klik verder voor het filmpje. 
Lees meer 

Advent – avondgebeden 2023

In deze roerige tijden worden er vanuit de Raad van Kerken, afd. Krimpen aan den IJssel weer gezamenlijke avondgebeden gehouden in de adventstijd. Iedereen is van harte welkom bij deze korte gezamenlijke vieringen! Het 3e gebed is op 13-12-23 om 19.30 uur in De Bron.
Lees meer 

Kerstconcert (vrede)vorst- Hadassah

Young Ladies Choir Hadassah, o.l.v. Ria v.d. Noort geeft op woensdag 13 december 2023 een traditioneel Kerstconcert in de IJsseldijkkerk. Het concert begint om 20.00uur en is gratis toegankelijk. Er wordt een collecte gehouden voor Opvang kinderen in Oekraïne.
Lees meer 

Leesclub nieuws

Op woensdag 13 december 10.00uur. komt de leesclub weer bij elkaar om het boek ‘Ga als een rivier',  door Shelley Read te bespreken. Kom ook meepraten (en na-genieten)

Lees meer 

Kerstmiddag PCOB

Op dinsdag 12 december van 14.00 uur tot 16.00 uur viert de PCOB het kerstfeest in de kerkzaal van de Fonteinkerk aan de burg. Aalberslaan 41.
Lees meer 

Kerstwandeling 2023: Volg de ster

Vrolijke Lichtjestocht op 15 december langs het kerstverhaal door Krimpen. Iedereen is welkom! We starten en sluiten feestelijk af dit jaar bij de Immanuelkerk, en lopen een nieuwe route. Hetzelfde is gebleven dat we onderweg lopen langs scenes uit het Kerstverhaal.
Lees meer 

Kerstconcert 'Deo Cantemus"

Het Christelijk Gemengd Koor ‘Deo Cantemus’ uit Rotterdam, hoopt dit jaar weer 2 kerstconcerten te geven; op 16 en 19 december. De concerten hebben als thema: “Kom naar de stal”.
Lees meer 

Kinderkerstnachtdienst 2023

Wees welkom en vier kerst samen met ons! We beginnen om 18.30 uur. Wat er allemaal gaat gebeuren, lees je hieronder. Neem je vriendjes, je vader, moeder, opa, oma: neem iedereen mee!
Lees meer 

Geef warmte via de Pauluskerk

In de Pauluskerk is ook deze winter weer grote behoefte aan herenkleding:dus we hebben uw/jullie hulp nodig!! Op zondag 3, 10 en 17 december 2023 willen we in de hal van de IJsseldijkkerk goed bruikbare mannenkleding inzamelen. Wat precies leest u hieronder:
Lees meer 

Vanuit de pastorie

Aangedragen door onze dominee: Lied 286.
Lees meer 

Tweedehands boeken 23

De tweedehands boeken van deze maand. De opbrengst gaat naar een goed doel. Bij interesse kunt u contact opnemen met Co Koorneef en Willemien Molenaar; zij kunnen de boeken bij u thuis brengen.
Lees meer 

Kerstzang in de Fonteinkerk

Gemengd Koor “River Voices” is blij om opnieuw een Kerstzang te kunnen organiseren op zaterdag 16 december. M.m.v. een mannenkoor en een band van doedelzakspelers in de Fonteinkerk aan de Burg. Aalberslaan 41.
Lees meer 

Boekentafel nieuws 74

Elke eerste zondag van de maand na de kerkdienst staat de boekentafel klaar in de achterzalen. Deze digitale boekentafel blijft daarnaast actief. U kunt alle boeken die u wilt bij ons bestellen en we brengen ze bij u thuis. De winstopbrengst van de verkochte boeken gaat naar goede doelen. Meer over de boekentafel leest u HIER. Telkens vindt u hieronder weer andere door het team Boekentafel aanbevolen boeken:
Lees meer 

Kerstmiddag senioren

De wijkmedewerkers van de IJsseldijkkerk verzorgen op donderdagmiddag 21 december een kerstmiddag voor onze oudere gemeenteleden. De middag begint om 13.30 uur in de achterzaal van de kerk.
Lees meer 

Kerstnachtdienst Immanuelkerk

Voornamelijk  jongeren van de Immanuelkerk hebben een dienst georganiseerd op 24 december om 20.30uur met inloop vanaf 20.00uur. Een traditionele kerstnachtdienst in een jonge sfeer: misschien iets voor jou?
Lees meer 

Koor voor kinderkerstnachtdienst

Voor de kinderkerstnachtdienst zoeken we kinderen, tieners en volwassenen om mee te zingen in het gelegenheidskoor: zingen jullie mee?
Lees meer 

Inzameling Lionsclub

Gedurende de hele maand december vindt u in de hal van onze kerk weer een inzameldoos van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel, waarin u Douwe Egberts-waardepunten maar ook vreemd en oud geld kunt deponeren.
Lees meer 

Gebed voor Israël en Gaza

Op de website van Petrus staat een gebed om gerechtigheid en barmhartigheid, voor allen in Israël en Gaza die lijden onder geweld. U kunt het hier lezen: 
Lees meer 

Kringen en groepen

De data voor 'Bijbeluur' en 'Bijbelkring' kunt u hier vinden:
Lees meer 

De digitale IJsseldijkkerk

De wereld wordt steeds digitaler en zo ook onze IJsseldijkkerk. Lees hier meer over onze plannen en ons verzoek aan alle leden. Bij voorbaat dank: zo houden we samen de kerkelijke administratie actueel!
Lees meer 

Het besloten gedeelte

Het besloten gedeelte is te bereiken voor wijk-gemeenteleden en nieuwsbrieflezers door in te loggen op een account dat u kunt aanvragen kan via de link in het hier afgebeelde slot.

Nieuwsarchief

Als u ingelogd bent als kerklid en/of nieuwsbrieflezer kunt u hier het nieuwsarchief bekijken voor oudere artikelen.