Paasdienst IJsseldijkkerk

Welkom in de feestelijke Paasdienst "Hij is niet hier" op zondag 9 april om 10.00 uur in de IJsseldijkkerk. Dominee Baggerman gaat voor en de trompetist Emile van Gemert zal ons muzikaal begeleiden.
Lees meer 

Goede Vrijdag Kinderdienst

Welkom in de gezamenlijke kinderdienst op Goede Vrijdag om 10.00 uur in de IJsseldijkkerk.
Lees meer 

Bij de diensten

Op 26 maart is ds. Baggerman – van Popering onze voorganger en ’s avonds gaat prop. dhr. Sterrenburg uit Hardinxveld bij ons voor.
Lees meer 

Stille week

Welkom bij de korte, verstilde vieringen in de kerk van 3 t/m 8 april. Een goede manier om te bezinnen en te verstillen.
Lees meer 

Vanuit de pastorie

Pasen is het feest van het licht, het nieuwe leven, en daarmee van Gods genade voor alle mensen. Dat wij uit die genade zullen leren leven, niet verkrampt of bang, maar vol vertrouwen dat Jezus leeft – en wij met Hem! Goede en gezegende Paasdagen gewenst!
 

40-dagentijd collecte: Bangladesh

Op zondag 26 maart is de collecte bestemd voor Bangladesh, een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld. De  werkloosheid is hoog. Samen met partnerorganisatie CCDB ondersteunen we jongeren bij het vinden van werk en en vrouwen verhogen van hun inkomen via een ingenieus kooktoestel.
Lees meer 

Avondgebeden onderweg naar Pasen

De Raad van Kerken organiseert ook dit jaar weer gezamenlijke avondgebeden in steeds een andere kerk om samen te bidden, te zingen, te lezen en stil te zijn. Iedereen is daarbij van harte welkom!
Lees meer 

Vanuit de kerkenraad

In de kerkenraad zijn o.a. de volgende onderwerpen besproken: de Ambtsdragerdag van 25 maart en een feestelijk taartbuffet op het Paasfeest. 
Lees meer 

Reuring Zoete Inval


Op woensdag 29 maart is er weer een Zoete Inval. Vanaf 10 uur staat de koffie voor u klaar. Daarna is er volop ruimte voor een spelletje, een gesprekje of … Komt u ook?

 

Rondleiding Kruiswegstaties de Bron

Op donderdag 30 maart om 20.00uur is er een rondleiding langs de kruiswegsaties in de Bron.U bent van harte welkom. Aanmelden bij: dingena.staal@gmail.com Werkgroep Vorming en Toerusting Wingerd
Lees meer 

Reuring Wandelplezier langs de Reeuwijkse Plassen

Op 17 maart ging er weer een groep wandel liefhebbers op stap. Het was heerlijk in de vroege voorjaarszon!  Volgende wandeling is gepland op vrijdag 21 april. Een kort verslag en fotoimpressie hierna.
Lees meer 

Boekentafel nieuws 62

Op de 1e zondag van de maand staat de Boekentafel weer in de hal. Vergeet niet om ook even in de kast te kijken naast de trap: behalve boeken en puzzelboeken staan er soms zelfs legpuzzels. Deze digitale boekentafel blijft daarnaast actief, deze keer met veel over de 40-dagentijd.  Meer over de boekentafel leest u HIER
Lees meer 

Krimpen Zingt op 2 april

In deze avonddienst in de Fonteinkerk is voorganger ds. Louis Krüger uit Rotterdam. Er is medewerking van Trumpets of the Lord uit Hoofddorp.
Lees meer 

Een diaconaal havenwerker

De Stichting Protestantse Koopvaardij Werk Rijnmond stuurde onze diaconie een bericht over een aanstelling van een diaconaal havenwerker. Daarbij is ook een vacature  gevoegd, waarop gereageerd kan worden.
Hierna het bericht en de vacature:
Lees meer 

EOJD 2023

Ga je mee naar de EO Jongerendag? Een dag vol muziek, feest, gezelligheid, samen geloven en God aanbidden. Je kunt je nu opgeven met de link in het artikel.
Lees meer 

Inzamelen boeken / cd's

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 april wordt er in de Fonteinkerk weer de boekenmarkt gehouden. U kunt uw boeken en cd's hiervoor inleveren op 30 maart en 8 april. 
Lees meer 

Vanuit de pastorie

Dominee Baggerman deelt een loflied.
Lees meer 

Kringen en groepen

Het bijbeluur, woensdagochtend van 10.00 – 11.00 uur gaat verder op15 en 29 maart; De bijbelkring, op dinsdagavond van 20.00-21.45 uur komt bij elkaar op 14 maart, De 20ers-30ers-40-ers-groep ‘Nieuw!’ komt bij elkaar op 16 maart. Opnieuw, of voor het eerst: welkom!
 
Lees meer 

Geef nooit op!

Een van onze gemeenteleden zamelt geld in voor de Kankerbestrijding en doet ook dit jaar weer mee aan de "Alpe d' HuZes". U kunt daaraan bijdragen door een overheerlijke koek of taart bij haar te bestellen.
Lees meer 

Tweedehands boeken 15

De tweedehands boeken van deze maand. De opbrengst gaat naar de Hersenstichting. Bij interesse kunt u contact opnemen met Co Koorneef en Willemien Molenaar; zij kunnen de boeken bij u thuis brengen.
Lees meer 

10e! Seniorenreis 2023

Een gezellige reis naar Vierhouten met de senioren van onze wijkgemeente, van 15 t/m 19 mei. U kunt zich nog opgeven!
Lees meer 

Veertigdagentijdkalender Petrus

In deze veertigdagentijd kun je je inschrijven voor de dagelijkse kalender van Petrus. Het thema is 'Uit liefde voor jou - ontvangen en delen'.
Lees meer 

Geef nooit op!

Sinds half oktober kreeg ik 57 bestellingen voor het bakken van een taart of het maken van advocaat, waarvoor mijn hartelijk dank! Tot half april kunt u bij mij bestellingen blijven doen ter ondersteuning van de Kankerbestrijding.
Lees meer 

Het besloten gedeelte

Het besloten gedeelte is te bereiken voor wijk-gemeenteleden en nieuwsbrieflezers door in te loggen op een account dat u kunt aanvragen kan via de link in het hier afgebeelde slot.

Nieuwsarchief

Als u ingelogd bent als kerklid en/of nieuwsbrieflezer kunt u hier het nieuwsarchief bekijken voor oudere artikelen.