Startzondag kindernevendienst en jongerendienst

Zondag 13 september hebben ruim 45 kinderen en jongeren van onze IJsseldijkkerk de startdag bezocht. Een geweldige opkomst en heel fijn om met elkaar deze aangepast startzondag te kunnen vieren. We zijn aan de slag gegaan met het kerkelijk jaarthema "het goede leven".
We hebben met elkaar gesproken over Psalm 1 en daarna heerlijk onze creativiteit gebruikt bij de creatieve verwerking. Een hele geslaagde start zondag!
De overige foto's op het besloten gedeelte kunt u hier vinden

Vanuit de kerkenraad

Tijdens de consistorievergadering van de kerkenraad kwam het volgende onderwerp aan de orde:
Pastoraat is en blijft een belangrijk onderdeel van het werk van de kerkenraad, met name van de ouderlingen en pastoraal medewerkers. Maar eigenlijk is pastoraat iets van de gehele gemeente! Het omzien naar elkaar, er zijn voor elkaar. Wat fijn dat dit in onze gemeente ook leeft en gebeurt! Maar... helaas merken we toch nog wel eens dat dingen niet bekend zijn bij de predikant of ouderling, terwijl iets wel bekend is bij gemeenteleden.(ziekte, eenzaamheid, zorgen...)

Aanmelden kerkbezoek

Er zijn de komende weken meer aanmeldingen dan beschikbare plaatsen, houdt u er rekening mee dat als u GEEN uitnodiging heeft ontvangen er helaas geen plaats meer is. Wij rekenen op uw begrip in deze.
Helaas is het zo dat u zich van te voren moet aanmelden om de diensten te kunnen bezoeken. Dit is een maatregel van de overheid waaraan wij ons dienen te houden. Opgeven kan via het emailadres kerkbezoek-2020@kpnmail.nl of tel. 0640608129, bij voorkeur voor een hele maand. Alleen als u een bevestiging van ons ontvangen hebt, kunt u op die zondag naar de dienst komen. De bevestiging ontvangt u vanaf heden per week

Oproep website-redactie

De redactie van onze website is op zoek naar jonge mensen die ons team willen komen versterken. Gelukkig is het voor een gemiddelde computergebruiker niet moeilijk om ons te gaan helpen. Het kan gewoon thuis,vanaf je eigen PC. We hopen op enthousiaste reacties op ons mailadres redactie@ijsseldijkkerk.nl

Geen Boekenmarkt in de Ark

Wegens het opnieuw snel opkomende coronavirus hebben we na overleg besloten om de op 3 oktober 2020 geplande boekenmarkt bij de Ark niet te laten doorgaan. Hoewel we deze markt op het kerkplein zullen houden, vonden we toch dat we nu en ook met de gestelde regels de boekenmarkt beter kunnen verzetten. Jammer. We hebben een prachtige voorraad boeken en cd’s staan. Maar zodra de mogelijkheid zich voordoet dat de markt gehouden kan worden, hoort u van ons. De verbouwing van de Ark is ook nog niet klaar, dus nog wel even tijd.
Namens de boekenmannen, Kees Snoey.

Oproep WijkMedewerkersIJsseldijkkerk

Nu een aantal medewerkers van de WMIJ gestopt zijn met bezoekwerk, zijn we op zoek naar wat nieuwe mensen N.B.: M/V, die het leuk vinden om ouderen te bezoeken, af en toe koffie te schenken in de kerk (zodra dit weer mag en kan) en mee te denken in het organiseren van bijeenkomsten voor de ouderen.
Past dit bij u? Laat het weten aan Elly of Lia

Jongerendag Krimpen

Bij de kerkdiensten

Op 13 september stond de startdienst gepland. Omdat het niet mogelijk is om heel de gemeente hiervoor uit te nodigen, en eigenlijk ook niet verantwoord is om andere activiteiten te organiseren, gaat dit een beetje stilletjes aan ons voorbij. Geen startdag, geen maaltijd, geen workshops of activiteiten, zelfs geen koffiedrinken – want daarvoor moet iedereen kunnen zitten op 1,5 meter, volgens de richtlijnen.
Toch is het wel ‘een beetje’  de start van het seizoen, bijbelkringen en catechese, daar willen we toch mee proberen te starten.

Collecte voor Branden in Moria

Door meerdere branden is vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos deze week grotendeels verwoest.
Op het eiland is de noodtoestand uitgeroepen. Duizenden migranten zijn gevlucht, maar kunnen nergens heen.
Via Kerk in Actie leven we als IJsseldijkgemeente mee en dit heeft de diaconie doen besluiten het collectedoel van deze week te wijzigen.

En toch...kringen

Er gaan weer een paar kringen starten. Anders dan anders en volgens de richtlijnen van het RIVM, dus: met het juiste aantal mensen en  met anderhalve meter afstand. Maar toch!

Gebedskring weer gestart

Na maanden niet bij elkaar te zijn gekomen, hoewel het gebed zo nodig was, zijn we op 3 september 2020 weer gestart. Vanaf nu is er weer iedere 1e en 3e donderdag van de maand van 19:00 tot 20:00 gebedskring. Hier brengen we de vreugden en de zorgen van de gemeente en de wereld om ons heen in gebed bij God.
Ook u bent hier van harte welkom!

Belijdeniscatechisatie

We willen weer beginnen met een nieuwe groep voor de belijdeniscatechisatie.
 Kwam je er vorig jaar nog niet aan toe, twijfel je nog, of denk je: dit is het moment? Meld je aan!
Belijdeniscatechisatie is samen praten over je geloof en over je vragen, samen zoeken naar jouw plaats in de gemeente, ervoor uitkomen dat je een kind van God bent.
Als je rond de 18 bent of rond de 81, meld je aan!
We leven in een vreemde tijd en juist nu is het goed en belangrijk om je intensief met het geloof bezig te houden.
Denk je hierover na, heb je nog vragen, of wil je ergens over doorpraten, neem dan contact op met ds. Baggerman

De website agenda

Misschien was het u al opgevallen: op veel van onze website-pagina's helemaal rechts ziet  u een Agenda waar alleen kerkdiensten in staan. Waar kunt u straks, als er misschien toch weer activiteiten mogelijk zijn, vinden wanneer die activiteiten dan zijn, waar en hoe laat?

Een schone kerk

Op de schoonmaakploeg van de IJsseldijkkerk mogen wij best trots zijn.
U begrijpt: in deze tijd is het schoonmaken ook een belangrijk onderdeel in de maatregelen om het Covid-19 virus tegen te gaan.

Nieuwsarchief

Indien u ingelogd bent als kerklid kunt u hier het nieuwsarchief bekijken voor de oudere artikelen.