Pinkster-gebedsviering

Op woensdag 1 juni, de week voor Pinksteren willen we als Protestantse Gemeente Krimpen een gezamenlijke Pinkster-gebedsviering houden. Dit als ‘vervanging’ van de gezamenlijke Hervormingsdag-viering, die in het verleden, voor corona werd gehouden: een gezamenlijke viering van alle wijken van de Prot. Gem. Krimpen. Deze viering zal dit jaar in de IJsseldijkkerk zijn, met medewerking van voorgangers en gemeenteleden van alle wijken.

Verslag Seniorenreis 2022

Al weer voor de 9e keer reisde een groep senioren af naar wat een zonovergoten vakantie zou blijken in het mooie Vierhouten. Lees er alles over in het verslag van Ciska de Ligt mét foto's!

Kijk eens in de kast!

Sinds deze week staat er, een klein beetje verstopt, een mooie boekenkast met tweedehands boeken in de achterzaal van de kerk, vlak bij de trap naar boven. 

Inzameling geslaagd

Bericht van de diaconie: heel erg bedankt voor alle ingeleverde kleding en schoenen. Het inzamelen is hiermee afgerond.De Pauluskerk is er erg blij mee!

Boekentafel nieuws 40

Elke eerste zondag van de maand is er weer koffiedrinken na de dienst en ook de boekentafel is dan ook van de partij. Deze digitale boekentafel blijft daarnaast actief. U kunt alle boeken die u wilt bij ons bestellen en we brengen ze bij u thuis. De opbrengst gaat naar een goed doel. 
Het team heeft deze keer 6 boeken voor u geselecteerd; 3 romans, 2 geloofsboeken en een boek over de overleden zangeres van Sela: Kinga Bàn.

Reuring wandelplezier 18-05-22

Woensdag 18 mei 2022 lopen we langs wat verschillend water in Rotterdam. Zin om mee te gaan?
 

Ga je mee naar de EOJD?

Het mag weer en we gaan weer!! Ga je mee naar het grote feest van de EO Jongerendag? Een dag vol muziek, dansen en springen, geloven en aanbidding. Het is dit jaar weer in Ahoy Rotterdam. Heen gaan we met de bus en metro en terug is er een bus voor ons geregeld. Lees verder hoe je je aanmeldt:

Kerkenpad vanuit de Bron

Op zaterdag 14 mei 2022 organiseert de Bron, kerk binnen de Christoffelparochie, een Kerkenpad in de vorm van een sponsor-wandeling voor alle leeftijden. Op 18/19 juni wordt de wandeling "Nacht van de vluchteling" gelopen. 

Oekraïense leerlingen begeleiden

Oproep vanuit de diaconie: we zijn met spoed op zoek naar een leerkracht of onderwijsassistent die op het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel de Oekraïense VO kinderen kan helpen en begeleiden bij hun online lessen. 

Ontmoetingsbijeenkomsten

We zijn blij dat we na twee jaar corona-beperkingen elkaar weer kunnen ontmoeten! Daarom organiseren we op diverse momenten een ontmoetings- bijeenkomst. In dit artikel staat meer informatie en hoe u zich kunt opgeven.

Tweedehands boeken 5

Zo eens per maand vindt u hier een nieuwe lijst met tweedehands boeken. De opbrengst gaat naar Open Doors en naar Dorcas. Bij interesse kunt u contact opnemen met Co Koorneef en Willemien Molenaar; zij kunnen de boeken bij u thuis brengen. 

Nieuws van het NBG

Het Oekraïens Bijbelgenootschap (OBG) doet wat in zijn vermogen ligt om landgenoten in nood te helpen. ‘De vraag naar Bijbels is enorm. Miljoenen landgenoten zijn op de vlucht en verkeren in wanhoop. We hebben dringend Bijbels nodig’, laat een woordvoerder van het OBG weten.

Joop de Heer geridderd

Dinsdag 26 april 2022 is ons gemeentelid en oud kerkenraadslid Joop de Heer door burgemeester Paans van Krimpenerwaard vereerd met een koninklijke onderscheiding.

Hulpvraag diaconie

Wat fijn om te zien dat er al zoveel kleding voor de Pauluskerk is ingeleverd. Dit project is nu afgerond.Wat hebt u gul ingebracht; dank u wel!
Er is ook  keukengerei voor vluchtelingen uit Oekraïne is ingebracht. Ook hiervoor: alvast heel erg bedankt voor uw hulp! Deze inzameling gaat nog door met iets andere behoeften.

Timzingt in de Rank

Op vrijdag 17 juni 2022 om 20.00uur is er een voorstelling met cabaret en muziek door Timzingt in kerkgebouw de Rank ten behoeve van de verbouwing van gebouw de Ark.
 

Hulp voor vluchtelingen Oekraïne

Het zal u niet ontgaan zijn: door de vreselijke oorlog in Oekraïne zijn er inmiddels ook vluchtelingen vanuit dit land in Krimpen aan den IJssel. Wilt u een bijdrage leveren aan dit dankbare werk? Meldt u zich dan aan via murakuijpers@krimpenaandenijssel.nl en lees hieronder waaraan behoefte is:

Vanuit de kerkenraad 20-04-22

De kerkenraad is weer bijeen geweest en heeft o.a. met blijdschap en dankbaarheid teruggekeken op Goede Vrijdag en Pasen. Zij wil ook graag met u delen dat u altijd een beroep kunt doen op vervoer naar de diensten en dat de voorzittershamer is overgegaan in andere handen.

Nieuws van "onze Granny"

In de afgelopen periode heeft Dorcas veel persoonlijke aandacht aan de granny’s gegeven. Samen met vrijwilligers werden er maandelijks voedselpakketten verzorgd. Maar ook kachels en brandhout. De ouderen kregen medische steun, medicatie, vitamines en bloedtesten. Er is vervoer voor hen geregeld, zodat ze naar de dokter of naar medische behandelingen konden gaan.

Catechisatie gaat verder

De leiding van de catechisatie zat in vergadering te denken,
Met welke informatie ze de tiener-hoofdjes nog voller zou schenken?

Coördinator pastoraat

Heeft u iets te melden van lief en / of leed geeft u dit dan door aan Anita Lissenberg. Anita verzamelt als coördinator pastoraat al deze berichten en geeft ze door aan de betreffende ouderling, dominee, scriba. 
Tel.  06 40400343
Email:   anitalissenberg@kpnmail.nl

Kom ook naar de JND

Ook de JongerenNevenDienst is weer actief! Een zondag per maand bezetten we de zolder van de IJsseldijkkerk. Waar Greetje, Bianca en (binnenkort ook) Daniel jullie (alle jongeren van 12 tot 18 jaar) met thee en koekjes verwelkomen om samen onze alledaagse leven en de Bijbel te bespreken. De eerst volgende keer is 1 mei en je ziet het altijd aangekondigd in het Diensten Overzicht.

Meeleven

 Elke week wordt een beamerpresentatie (‘meeleven’) gemaakt. Als u zich heeft aangemeld bij het ‘besloten’ gedeelte op de website, kunt u de presentatie elke week daar bekijken. Als u een foto hebt ingestuurd en datum van uw verjaardag of huwelijksjubileum, dan wordt dit de zondag vóór de desbetreffende datum in ‘meeleven’ getoond. Het adres is: meeleven@ijsseldijkkerk.nl  Doe ook mee!
 

Nieuws voor nieuwsbrieflezers

Regelmatig bereikt ons een bericht dat het zo jammer is dat je als nieuwsbrieflezer van buiten de wijkgemeente IJsseldijk niet in het besloten deel van de website kunt komen. Hier komt verandering in. Vanaf nu kunt u een account aanvragen om toegang te krijgen en zo nog meer op de hoogte kunt blijven van al het nieuws uit de gemeente. Het account aanvragen kan via de link in het hier afgebeelde slot.

Nieuwsarchief

Als u ingelogd bent als kerklid en/of nieuwsbrieflezer kunt u hier het nieuwsarchief bekijken voor oudere artikelen.