Eindexamen

De namen van geslaagde jongeren rollen hier binnen, erg leuk. Van harte gefeliciteerd Anne, Cécile, Benjamin, Lonneke, Robbert, Rick, Silvano en Mark en veel geluk in jullie vervolgopleiding.
Ben jij of is uw kind ook geslaagd? Laat het weten aan de jeugdouderlingen Melanie en John en stuur een foto. We hopen op een mooie galerij met foto's van onze geslaagden in het besloten gedeelte (Fotoalbum). Voor degenen die het (net) niet gehaald hebben: sterkte en kop op, we denken aan jullie!

Opknappen kerkzaal 10-06-2021

Na het maken van de kussens voor de banken (bijna gereed) worden er op de achtergrond volop activiteiten opgepakt. We willen u graag op de hoogte houden. Het werk is aanbesteed en het is bekend wie het werk gaat uitvoeren. Wilt u weten waarom de gordijnen worden verwijderd, hoe lang alles zal gaan duren en vooral: hoe u/ hoe jij kunt helpen? Lees dan snel verder voor de antwoorden van deze en andere vragen.

Gevangenis en corona

Begin deze maand kwam de P.I. Krimpen aan den IJssel  in het nieuws vanwege zijn 25-jarig bestaan. Hoe zou het leven daar nu zijn, opgesloten wegens veroordeling en daar bovenop nog verder afgesloten van samenleving en gezin vanwege corona? De Dienst geestelijke Verzorging in de penitentiaire inrichting Krimpen stuurde er via het  platform van kerken in Krimpen voor het gevangenispastoraat een bericht over met daarin een oproep om mee te bidden voor de gevangenen:

Boekentafel nieuws 17

We willen u graag op de hoogte houden over onze boeken. Daarom is hier weer een aantal nieuwe boeken die het team Boekentafel van harte bij u aanbeveelt. Dit keer aandacht voor een nieuw boek van Corina Bomann, een paar spannende thrillers en een mooie aanbieding van een trilogie van Irma Joubert. U kunt alle boeken bij ons bestellen en alvast inslaan voor de zomer. 
Wij nemen ook boekenbonnen aan.
Graag brengen wij de boeken bij u thuis.
Hartelijke groet, team Boekentafel

Vanuit de kerkenraad

Vanaf 5 juni zijn er weer belangrijke versoepelingen in het coronabeleid. Uiteraard wordt dit op de voet gevolgd door de Protestantse Kerk Nederland. Naar aanleiding van deze versoepelingen zijn er ook weer nieuwe adviezen voor kerkdiensten en kerkelijke activiteiten bekend gemaakt. Steeds hebben wij ons aan deze adviezen gehouden, en dat doen we ook nu.

Aanmelden kerkdiensten juli

Zoals bekend moet u zich aanmelden voor de diensten, zowel de ochtenddiensten als de gezamenlijke avonddiensten, ook in de Rank. Vanaf 5 juni mogen we met 60 mensen bij elkaar komen. We missen nog veel mensen, we hopen dat er meer mensen zich zullen gaan aanmelden. We houden ons vanzelfsprekend in de kerk aan alle veiligheidsvoorschriften.

Project Buurtkracht

De gemeente Krimpen aan den IJssel zoekt samenwerking met de Krimpense kerken in haar project Buurtkracht, waarin het omzien naar elkaar centraal staat en ook een gezamenlijk doel is.
U leest verder in dit artikel de complete berichtgeving van de gemeente en de samenwerking van de kerken hierin. Heeft u hier ook ideeën over? Laat het weten aan de gemeente of de redactie van deze website.

Nieuws van het NBG

De NBG komt regelmatig naar buiten met nieuws. Onderstaand artikel, dat gaat over de nieuwste bijbelvetaling  is overgenomen van de NBG website : In de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) worden geen hoofdletters gebruikt in woorden die naar God verwijzen, zoals ‘hij’, ‘u’ en ‘hem’. Veel lezers betreuren dat. Ze ervaren het als een gebrek aan eerbied. En het blijkt ook na ruim vijftien jaar NBV geen kwestie van wennen te zijn.

Kerken vaker open!

Nu het weer kan, heeft binnen de Raad van Kerken een aantal kerken het initiatief genomen om de deuren ook op andere dagen dan alleen op zondag te openen. Voor ieder die even binnen wil lopen, even stil wil zijn, wil lezen, rustig wil nadenken, wil bidden. Uiteraard worden RIVM-veiligheidsregels in acht genomen.
 

Gratis kerkblad

Het Krimpens Kerkblad is al vele jaren het informatieblad van onze Protestantse Gemeente. De afgelopen jaren heeft het blad een flinke metamorfose meegemaakt. Het is een mooi, informatief, verdiepend en aansprekend blad geworden. De redactie van het blad heeft bij het verschijnen van het Pinksternummer een speciale actie en een aanbieding! 

Bij de Kerkdiensten 17-05-2021

Op 23 mei is het Pinksteren, het feest van de hoop. Hoopvol vind ik het dat we die dag weer met kindernevendienst (en oppas) kunnen beginnen. De kinderen mogen of met hun ouders mee naar de kerk komen (wel aanmelden, zie hieronder), óf ook meteen zelf al naar de achterzaal komen. We vinden het fijn dat we jullie weer kunnen ontmoeten!

Opknappen kerkzaal 20-05-2021

Afgelopen week zijn de eerste concrete activiteiten voor het opknappen van de kerkzaal begonnen. Een flink aantal vrijwilligers is begonnen met het maken van de zittingen die uiteindelijk op de kerkbanken komen (ze kunnen maar vast klaar liggen). 

Vervoer naar vaccinatie-locatie

Ons bereiken berichten dat er voor sommige mensen een probleem ontstaat als zij voor de Coronavaccinatie naar Rotterdam moeten. 
Om hierin een  helpende hand te bieden, willen wij kijken of we dit samen met u kunnen regelen.

Meeleven

Vooral in deze Coronatijd is meeleven erg fijn. Hoewel we nu maar door 30 mensen bij te wonen diensten en onlinediensten hebben, wordt de beamerpresentatie (‘meeleven’) iedere week gemaakt. Als u zich heeft aangemeld bij het ‘besloten’ gedeelte op de website, kunt u de presentatie elke week daar bekijken. Als u een foto hebt ingestuurd en datum van uw verjaardag of huwelijksjubileum, dan wordt dit de zondag vóór de desbetreffende datum in ‘meeleven’ getoond. Het adres is: meeleven@ijsseldijkkerk.nl 
 

#nietalleen

Hoort, zegt het voort! Mensen die een praktische hulpvraag hebben of graag even contact hebben en een luisterend oor, kunnen bellen naar het landelijk nummer 0800-1322. Ze worden dan gekoppeld aan de plaatselijke coördinatoren. In Krimpen aan den IJssel kun je ook mailen naar: nietalleenkrimpen@outlook.com. Wilt u meer over dit landelijke initiatief weten kijk dan eens op de website van #nietalleen 
Marjan Tromp en Hilda Pleysier ( coördinatoren Krimpen) nietalleenkrimpen@outlook.com

Nieuwsarchief

Indien u ingelogd bent als kerklid kunt u hier het nieuwsarchief bekijken voor de oudere artikelen.