Bij de diensten

Zondag 4 december is het tweede advent en willen we samen  het Heilig Avondmaal vieren. Ook de voortzetting in de avonddienst wordt gehouden in de IJsseldijkkerk. De lezingen blijven uit het Lucas-evangelie. Het is de bedoeling om de komende adventszondagen daarnaast steeds een gedeelte uit 1 Korintiërs te lezen.
Lees meer 

Vanuit de kerkenraad

20 november kon er onverwacht geen koffie worden gedronken na de dienst. De eerste zondag van december wordt het Heilig Avondmaal gevierd. Ook dan geen koffie drinken. Hoewel de tijd vliegt is dan 1 januari nog wel een eind weg.
Daarom: Zondag 11 december koffie na de dienst!

Zend een engel!

Heeft u een mooie kerstengel met een verhaal erbij? Stuur uw foto op vóór 5 december, dan maakt de redactie van het Krimpens Kerkblad er een sfeervol artikel van.
Lees meer 

Advent – avondgebeden 2022

Ook dit jaar zijn er vanuit de Raad van Kerken Krimpen aan den IJssel weer gezamenlijke avondgebeden in de kerken op de woensdagen in de adventstijd vanaf 19.15uur. 
Lees meer 

Koor voor kinderkerstnachtdienst

Voor de kinderkerstnachtdienst, willen we graag een gelegenheidskoor optuigen. We zouden het leuk vinden als dit koor dan bestaat uit kinderen, tieners en volwassenen. Wie heeft er zin om mee te doen?
Lees meer 

Jaarlijkse inzameling Lionsclub

De hele maand december staat er een doos in de kerk waarin de koffiepunten van D.E. en oud en buitenlands geld kunnen worden verzameld. De Lionsclub zorgt ervoor dat met de punten koffie beschikbaar komt voor de Voedselbank en oogoperaties kunnen worden uitgevoerd met het oud en buitenlands geld.
Lees meer 

Samen aan tafel

 Op 9 december  a.s. is er weer een “Samen aan tafel”. Het is voor dit jaar de laatste keer en we hopen er iets extra feestelijks van te maken. 
Lees meer 

Toch Zoete Inval

In tegenstelling met wat eerder werd aangekondigd is er gewoon Zoete Inval op woensdag 28 december. We willen er zijn met koffie en oliebollen van10.00-12.00uur zodat  we met elkaar een praatje kunnen maken en/of een spelletje doen. Welkom!

Nieuwe stoelen achterzalen

Zoals aangekondigd vanuit de kerkenraad zijn in de week na 20 november de oude stoelen uit de achterzalen vervangen door stoelen uit het Rankgebouw. De harde werkers die ter plekke bezig waren vonden ook nog tijd om ons een foto-indruk te geven van het resultaat.
Lees meer 

Boekentafel nieuws 54

Op de 1e zondag van de maand (behalve op 4 december 2022) staat de Boekentafel weer in de hal. Vergeet niet om ook even in de kast te kijken naast de trap: behalve boeken en puzzelboeken staan er soms zelfs legpuzzels. Deze digitale boekentafel blijft daarnaast actief.  Meer over de boekentafel leest u HIER
Lees meer 

Tweedehands boeken 12

Er is weer een nieuwe lijst met tweedehands boeken. De opbrengst gaat naar Open Doors en naar Dorcas. Bij interesse kunt u contact opnemen met Co Koorneef en Willemien Molenaar; zij kunnen de boeken bij u thuis brengen.
Lees meer 

Lezing Dr. de Reuver: "Aan tafel!"

Op woensdag 7 december is er in de Fonteinkerk een lezing door dr. R. de Reuver, scriba van de PKN over het jaarthema van de PKN: "Aan tafel!" op uitnodiging van de Raad van Kerken. Behalve luisteren is er ook ruimte voor gesprek. Welkom!
Lees meer 

Alp'HuZes 2023

Elk jaar organiseert het K.W.F. een sponsertocht lopend of per fiets op de beroemde Franse berg Alp'Hues. Voor het jaar 2023 heeft ook ons gemeentelid Edith v.d. Ham zich ingeschreven. Zij legt uit hoe zij met zelfgemaakte lekkernijen sponsergeld bijeen wil brengen.
Lees meer 

Feest op het orgel

Op zaterdag 3 december 2022 zal Richard den Ouden een populair orgelconcert geven in de nieuwe Fonteinkerk. Aanvang 20.00 uur en de opbrengst is volledig voor het bouwfonds.
Lees meer 

Kerstkaart actie voor gedetineerden

Het duurt nog even voor het Kerst is. Toch wordt nu al gevraagd om weer kerstkaarten te maken zodat de mensen ze vanuit de P.I. naar hun familie kunnen sturen.
Lees meer 

Adventskalender van Petrus

We gaan zo langzamerhand op weg naar kerst. U kunt een gratis adventskalender bestellen op de website van Petrus. Het thema van dit jaar is 'Aan tafel - plek voor iedereen'.
Lees meer 

Kringen en groepen

Het bijbeluur gaat weer verder op woensdagochtenden, de bijbelkring op dinsdagavond en de nieuwe groep van 20ers-30ers-40-ers-groep ‘Nieuw!’ komt bij elkaar.
 
Lees meer 

Vanuit de kerkenraad

De komende tijd gaan we op zoek naar nieuwe kerkrentmeesters. Mensen die hard nodig zijn om de financiën van de gemeente, maar ook de gebouwen goed te beheren en onderhouden. 
Lees meer 

Nieuws voor nieuwsbrieflezers

Regelmatig bereikt ons een bericht dat het zo jammer is dat je als nieuwsbrieflezer van buiten de wijkgemeente IJsseldijk niet in het besloten deel van de website kunt komen. Hier komt verandering in. Vanaf nu kunt u een account aanvragen om toegang te krijgen en zo nog meer op de hoogte kunt blijven van al het nieuws uit de gemeente. Het account aanvragen kan via de link in het hier afgebeelde slot.

Nieuwsarchief

Als u ingelogd bent als kerklid en/of nieuwsbrieflezer kunt u hier het nieuwsarchief bekijken voor oudere artikelen.

Vanuit de kerkenraad

De kerkenraad is onder de indruk van onze gemeenteleden als er acute hulp nodig is, zij bespraken de aanpak van de buitenruimte rondom de kerk en het onderhoud van de achterzalen en er zijn felicitaties bij de opening van de Fonteinkerk.
Lees meer