Sirkelslag kids 2020

“Op Reis met Paulus” was het thema van Sirkelslag kids 2020.
Vrijdag 20 november in de avond verzamelden 12 kids van 8 tot 12 jaar zich in de kerk om mee te doen aan Sirkelslag kids 2020, als team IJsseldijkkerk.  Sirkelslag kids wordt door heel veel kerken in Nederland meegespeeld.

Vanuit de kerkenraad 19-11-2020

Helaas heeft één van onze ouderlingen, Joop de Heer, aangegeven zijn ambt neer te leggen per 1 januari 2021. Dit betreuren wij, maar persoonlijke omstandigheden en gevoelens gaan voor. Uiteraard zijn we Joop dankbaar voor alle jaren inzet voor de gemeente en de kerkenraad.
Om te proberen deze plaats zo snel mogelijk weer in te kunnen vullen vragen wij u als gemeenteleden om namen in te dienen van mensen waarvan u denkt dat hij/zij deze taak misschien over zou kunnen nemen. Het gaat om een ouderling voor onze gemeenteleden die in Ouderkerk aan den IJssel wonen.
Namen kunt u doorgeven aan onze scriba; scriba@ijsseldijkkerk.nl
 

De Protestantse kerk bruist! (4)

Op de website van de Protestantse Kerk in Nederland wordt bepaald niet met de armen over elkaar gezeten tot er weer betere tijden zullen aanbreken! Op hun nieuwspagina is zo veel te ontdekken. Daarom kijken we elke week of er iets is dat u beslist niet mag missen:
Vanaf 4 november zendt de landelijke Raad van Kerken wekelijks op woensdagavond om 19.00 uur Woorden van Hoop en Troost uit. Korte videofilmpjes van enkele minuten waarin kerkelijke vertegenwoordigers een bemoedigende boodschap uitspreken. 

Kind en Bijbel

‘We merken dat ouders zitten met vragen als: “Hoe kan ik mijn kinderen vertrouwd maken met de Bijbel? Hoe help ik ze om de waarde ervan te ontdekken zonder die op te dringen? Welke aanpak is goed? Welke bijbel past bij mijn kind?” Goud gaat daarop in, aan de hand van concrete ervaringen uit de opvoedingspraktijk’, aldus Hutter.’ Zo hopen we als NBG eraan bij te dragen dat de Bijbel vaker open gaat en dat dit positieve ervaringen oplevert voor kind en ouder.’

Boekentafel nieuws 3

Nu er geen koffie drinken is in de kerk is er dus ook geen boekentafel.
Toch willen we u graag op de hoogte houden over onze boeken.
Deze keer zijn er behalve boeken ook kerstkaarten, ontworpen door Melanie de Jong en ook hiervan is de opbrengst bestemd voor het goede doel die het team Boekentafel van harte bij u aanbeveelt.
U kunt alle boeken bij ons bestellen.
Wij nemen ook boekenbonnen aan.
Graag brengen wij de boeken en ook de kaarten bij u thuis.
Hartelijke groet, team Boekentafel

Bij de kerkdiensten

Bij het schrijven van dit kerkblad komen we op zondag met 30 mensen samen in de dienst. We hopen dat het er niet minder hoeven te worden, en dat we binnenkort weer meer mensen mogen ontvangen. Voorlopig houden we het bij 30 mensen in de kerkzaal.

Dit levert ook grote beperkingen op voor de dienst op 22 november, de laatste zondag van het kerkelijk jaar. We hopen dat we toch, al is het beperkt, een aantal familieleden kunnen uitnodigen bij deze bijzondere dienst van gedenken.
De kindernevendienst leest de komende tijd nog verder uit het Evangelie van Matteüs, zoals we in de kerk de laatste zondagen ook deden – ik probeer daar ook in november bij aan te sluiten.
Goede en gezegende diensten gewenst, in de kerk of thuis!
 

Er is weer KinderNevenDienst

Beste kinderen,
We zijn op zondag 1 november weer begonnen met de KinderNevenDienst! Het gaat alleen een beetje anders: we beginnen gelijk en dat betekent dat jullie via de zij ingang naar binnen komen en naar de achterzaal gaan. Na de dienst worden jullie weer opgehaald bij de zij ingang door jullie ouders.
Graag wel opgeven via kerkbezoek-2020@kpnmail.nl
Hopelijk tot snel weer! 
Groet van de KND leiding
Beste ouders,
Omdat het aantal toegestane bezoekers per dienst nog steeds heel beperkt is, maar het voor de kinderen wel erg fijn is elkaar op zondag te ontmoeten, kunt u overwegen uw kind bij de kerk te brengen, of met iemand anders mee te laten gaan, ook als u zelf niet uitgenodigd bent voor de dienst.

Kerstkaartactie voor gedetineerden

Kerst wordt in deze coronatijd voor de meeste mensen een moeilijke periode. Voor de ruim 300 mannen in de P.I. de IJssel al helemaal. We willen de mannen in P.I. de IJssel graag een eigengemaakte kerstkaart geven die zij zelf kunnen versturen. Maakt u graag kaarten? Doe dan mee! En kinderen: doen jullie ook mee?

Vergeet niet te bestellen: ZWO kalender en kerstkaarten

U kunt nog tot 1 december is de bekende Zendingserfgoedkalender 2021 bestellen. Dit jaar zijn er ook Kerstkaarten gemaakt , met op beide artikelen fraaie afbeeldingen van Ds. Aris uit Java,Indonesie. Het thema van deze kaarten is : De herders, de geboorte, de Wijzen en de vlucht naar Egypte. 

Nog een kalender?

Jazeker, en dat is geen concurent van de ZWO kalender 2021. Via het Petrusmagazine van de Protestantse Kerk In Nederland kunt u een gratis adventskalender aanvragen. Het thema van dit jaar is: Geef licht! De adventskalender brengt u iedere dag een stapje dichterbij Kerst. U ontdekt 25 dagen lang wat de Bijbel ons wil vertellen over het leven in Gods licht. Vraag de kalender nu gratis aan!

Inzameling D.E.-punten en vreemd geld

Zoals er heel veel niet door kan gaan dit jaar, zo ook de inzamelingsactie van D.E. punten en vreemd geld. Met de opbrengst hiervan werd ieder jaar door de Lions club koffie gekocht voor de voedselbank en er werden oogoperaties mogelijk gemaakt in derdewereldlanden. De huidige situatie rondom het coronavirus heeft de Lionsclub doen besluiten de actie dit jaar te schrappen. Blijft u vooral wel door sparen, want volgend jaar komt de inzameling vast weer wel!

Ik ben er zondag niet (?)

Veel mensen kunnen op het ogenblik niet naar de kerk. Ook veel mensen die vóór corona heel trouw waren. Dat is heel verdrietig, we zien er naar uit dat dit wel weer kan, onbezorgd en zonder beperkingen. Gelukkig is de dienst te beluisteren en te bekijken. Als u dan op zondag achter de laptop gaat zitten, maak daar dan voor uzelf een speciaal ‘moment’ van. Doe het niet zomaar aan de ontbijttafel, in je pyjama, maar zoek een goede plek waar je je kunt concentreren. Steek bijvoorbeeld een kaars aan. Pak je bijbel en je liedboek erbij. Bid mee, zing mee. Als u alleen bent, kunt u ook overwegen om iemand (op 1,5 meter) uit te nodigen en samen de dienst te beleven. Het lijken wat simpele tips, maar het helpt je wel om het zondagsbesef vast te houden. En weet dat wij (die paar die dan wel in de kerk zijn) ook aan u denken en ons met u verbonden weten! Tot zondag!

Bezoekwerk

Door de maatregelen van de laatste tijd zullen we ook het bezoekwerk weer moeten beperken. We maken dus even zo min mogelijk afspraken om op bezoek te komen, we hopen dat u hier begrip voor hebt. Als u vragen hebt kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met de predikant of uw wijkouderling.
 

Bankrekeningnummers voor uw bijdragen aan de collecten

Waar vindt u bankrekeningnummers voor uw bijdragen aan de collecten?
Er zijn  vragen gekomen over de plaats waar u op onze website de bankrekeningnummers kunt vinden voor uw bijdragen aan onze wijkgemeente, de diaconie en de video apparatuur van ons kerkgebouw.
We laten u dit graag zien aan de hand van enkele afbeeldingen.

Nieuwsarchief

Indien u ingelogd bent als kerklid kunt u hier het nieuwsarchief bekijken voor de oudere artikelen.