Week van Gebed voor de Eenheid 2021

De Week van Gebed voor de Eenheid staat dit jaar in het teken van “#blijf inmijn liefde” , voorbereid  door de oecumenische zuster gemeenschap Grandchamp in Zwitserland. De vormgeving  is aangepast aan de RIVM-maatregelen.
Als begin van deze Week van Gebed voor de Eenheid op zondag 17 januari zal een online-dienst live, maar zonder bezoekers worden uitgezonden vanuit de ArkRank-gemeente om 18.30uur via de internetzoekterm: arkrank youtube.

Vanuit de kerkenraad 15-01-2021

Het advies van de landelijke PKN is om de komende weken niet te zingen in de diensten, ook niet met een kleine groep.
De kerkenraad heeft tot nu steeds deze adviezen gevolgd en, hoe enorm moeilijk we dit ook vinden, hebben we ook nu besloten dit te doen. We willen niemand in moeilijkheden brengen en zeker niet op ons geweten hebben dat de zorg nóg meer belast wordt. Gelukkig zijn we rijk gezegend met een prachtig orgel in de kerk en goede organisten. De komende weken zullen de teksten van de liederen getoond worden terwijl de organist het lied speelt. Het is helaas niet anders.
Houd moed, heb lief.... er komen betere tijden.

Actie Kerkbalans 2021 + filmpje

De kerkrentmeesters kondigen u aan: Actie Kerkbalans 2021. Van zaterdag 16 januari  start tot zaterdag 30 januari is er weer de landelijke Actie Kerkbalans met dit jaar het thema: ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. Ook in Krimpen aan den IJssel kunt u vanaf maandag 18 januari van ons weer een envelop voor Actie Kerkbalans verwachten.
Om een beeld te krijgen van wat er met het geld gedaan wordt is er een fimpje gemaakt door de kerkrentmeesters. U kunt het filmpje hier  bekijken.

Terugblik Kinderkerst Online

Kerstavond 2020; iedereen zat er klaar voor om 19.00 uur. De eerste kinderkerstnachtdienst online was een feit. Doordat we door het Corona virus niet naar de kerk konden komen was dit een prachtig initiatief. Er is massaal gekeken, zelfs nog dagen erna. De YouTube  "kijkcijfers" van de IJsseldijkkerk en de ArkRank bleven maar stijgen.

Boekentafel nieuws 7 (aanbiedingen!)

Nu er geen koffie drinken is in de kerk is er dus ook geen boekentafel. Hierdoor is de voorraad kinderbijbels te groot. We hebben besloten om de nieuwe(!) kinderbijbels voor de helft van de prijs te verkopen.
U kunt alle boeken bij ons bestellen.
Wij nemen ook boekenbonnen aan.
Graag brengen wij de boeken bij u thuis.
Hartelijke groet, team Boekentafel

Ik ben er zondag niet (?)

Veel mensen kunnen op het ogenblik niet naar de kerk. Ook veel mensen die vóór corona heel trouw waren. Dat is heel verdrietig, we zien er naar uit dat dit wel weer kan, onbezorgd en zonder beperkingen. Gelukkig is de dienst te beluisteren en te bekijken. Als u dan op zondag achter de laptop gaat zitten, maak daar dan voor uzelf een speciaal ‘moment’ van. Doe het niet zomaar aan de ontbijttafel, in je pyjama, maar zoek een goede plek waar je je kunt concentreren. Steek bijvoorbeeld een kaars aan. Pak je bijbel en je liedboek erbij. Bid mee, zing mee.

Vanuit de diaconie

Hierbij de op opbrengst van de BlijeGift actie van november 2020
De stichting ondersteunt met deze actie in de regio's Krimpenerwaard en Rotterdam gezinnen en alleenstaanden met levensmiddelenbonnen. Deze zijn te verzilveren bij de lokale bakker, slager, supermarkten enz. zodat het voor de lokale winkelier een win-win situatie is.
De actie heeft €1.590,00 opgebracht na verdubbeling door de diaconie.
Iedereen hartelijk bedankt voor de bijdrage!

Bij de kerkdiensten

Helaas hebben we moeten besluiten om in deze tijd van lockdown de kerkdiensten weer helemaal on-line te doen. Dus zonder kerkgangers, alleen met de betrokken medewerkers. Zo kunnen we toch iedere zondag een nieuwe dienst uitzenden die u thuis kunt bekijken of beluisteren. Hopelijk kunnen we binnenkort weer echt als gemeente samenkomen. Zodra we dat weer weten, hoort u ervan. Bijvoorbeeld via onze digitale nieuwsbrief, heel belangrijk om je daar op te abonneren via http://www.ijsseldijkkerk.nl!

#nietalleen, ook in het nieuwe jaar

Hoort, zegt het voort! Mensen die een praktische hulpvraag hebben of graag even contact hebben en een luisterend oor, kunnen bellen naar het landelijk nummer 0800-1322. Ze worden dan gekoppeld aan de plaatselijke coördinatoren. In Krimpen aan den IJssel kun je ook mailen naar: nietalleenkrimpen@outlook.com. Wilt u meer over dit landelijke initiatief weten kijk dan eens op de website van #nietalleen
Marjan Tromp en Hilda Pleysier ( coördinatoren Krimpen) nietalleenkrimpen@outlook.com

Catechisatie online

Met elkaar eten zit er voorlopig nog niet in, maar we proberen wel elkaar online te blijven ontmoeten. Iedere keer komen er meer jongeren bij, dus daar zijn we heel blij zijn. We gaan in het nieuwe jaar dus nog maar weer even zo door, al hopen we natuurlijk ook elkaar weer ‘in het echt’ te kunnen ontmoeten!
Dus: als je er nog niet bij was (en we missen vooral bij de oudste groep nogal wat mensen) doe lekker mee, want het is echt leuk om iedereen weer even (in beeld) te zien en met elkaar te praten. Aanmelden of vragen: eethuis@ijsseldijkkerk.nl.

Bankrekeningnummers voor uw bijdragen aan de collecten

Waar vindt u bankrekeningnummers voor uw bijdragen aan de collecten?
Er zijn  vragen gekomen over de plaats waar u op onze website de bankrekeningnummers kunt vinden voor uw bijdragen aan onze wijkgemeente, de diaconie en de video apparatuur van ons kerkgebouw.
We laten u dit graag zien aan de hand van enkele afbeeldingen.

Nieuwsarchief

Indien u ingelogd bent als kerklid kunt u hier het nieuwsarchief bekijken voor de oudere artikelen.

Vanuit de pastorie

Het nieuwe jaar breekt aan. Wij danken u allen heel hartelijk voor de vele kaarten en wensen die we mochten ontvangen. We wensen ook u en jullie u allemaal een goed en gezegend nieuwjaar 2021! We kijken er naar uit om elkaar te ontmoeten, samen in de kerk te zijn, te zingen, brood en wijn te delen, kortom: om weer echt één gemeente te kunnen zijn.