Diaconie

Het werkgebied en doel van de diaconie bestaat uit de financiële zorg voor de naasten in nood, dichtbij en ver weg én de praktische hulp binnen de gemeente.

Heilig Avondmaal

De diaconie heeft een dienende taak. Binnen de gemeente wordt dit o.a. zichtbaar rond het Heilig Avondmaal. De diakenen verzorgen de voorbereiding van de tafel en assisteren tijdens de vieringen.
Dit geldt ook voor de vieringen van het Heilig avondmaal in kleine kring; dit wordt georganiseerd voor de gemeenteleden die niet meer in staat zijn de gewone diensten bij te wonen.

Stille Hulp

Indien een gemeentelid om welke reden ook tijdelijk financiële ondersteuning nodig heeft, kan hij of zij hier een beroep op doen. Zoals de naam al aangeeft, wordt dit werk in stilte gedaan en is discretie gegarandeerd. Heeft u financiële zorgen, neemt u dan contact op met de voorzitter van de diaconie om te kijken of wij u kunnen helpen.

ACD

Om de naasten in nood financieel te kunnen helpen, collecteert de diaconie wekelijks. De doelen worden vooraf vastgesteld. Dit gebeurt via het Algemeen College van Diakenen (ACD), in overleg met de andere wijkgemeenten.

Postzegels en kaarten sparen

Kaarten en postzegels zijn geld waard: ze worden verkocht via nationale en internationale beurzen en aan verzamelaars op sites als Marktplaats. Gooi ze dus niet weg, maar lever ze in voor het zendingswerk van Kerk in Actie en de Gereformeerde Zendingsbond. In het portaal onder de toren staat een koker waar u ze in kunt doen.

Meer over de postzegel- en kaartenactie.
Adopt a Granny

Zendingsbus

Het is u misschien al opgevallen: het logo van "Adopt a Granny" op de zendingsbussen. Als diaconie ondersteunen we bij nood dichtbij en ver weg.

Roma in Roemeniƫ

Steun de IJsseldijkkerk in de hulp aan de Roma in de Roemeense dorpen Cotus en Glodeni. Veel van deze mensen leven in vreselijke armoede.

En Verder

Coördineren we het vervoer naar de kerk voor hen die niet meer zelf naar de kerk kunnen komen, plaatsen we kastjes voor de kerkomroep, houden we inzamelingsacties van goederen voor de voedselbank, verzorgen we een paasgroet voor oudere gemeenteleden en zijn we vertegenwoordigd in de werkgroep ZWO (zending, werelddiaconaat en ontwikkelingssamenwerking).

Vanuit de diaconie

Wist u dat u zelf ook doelen aan kunt dragen voor de diaconie-collecten?
Het is mogelijk om zelf suggesties te doen voor toekomstige collecte doelen.
Deze kunt u sturen naar de acd.secretaris@pknkrimpen.nl

Ochtenddienst in het Comeniuscollege

01 aug 2021 om 10:00