Van scriba en dominee

Ook dit jaar mogen we tijd nemen om tot rust te komen in de zomermaanden. Is dat thuis, in eigen land of iets verder weg…overal is iets moois te zien en te beleven, want overal is Gods scheppende hand aan het werk, en Zijn Geest in ons laat het aan ons zien!
Wij wensen u een  mooie en inspirerende tijd!
Annemieke Ringoir, scriba,
Ds. C. Baggerman

Bij de kerkdiensten

Op 16 augustus hoopt onze wijkpredikant ds. Baggerman zelf weer voor te gaan na de vakantie. We lezen dan uit Matteüs 15:21-28. Een Kanaänitische vrouw loopt schreeuwend achter Jezus aan. Jezus wijst haar eerst af, maar de vrouw verrast Hem met haar geloof. ’s Avonds gaat ds. Van Velzen uit De Lier voor.
Op 23 augustus lezen we Matteüs 16: 1-12, over farizeeën en sadduceeën die een teken verlangen en discipelen die net zo kleingelovig blijken te zijn.
Op 30 augustus lezen we een heel merkwaardig gedeelte, Matteüs 17: 24-27, waar het begint met een vraag van de belastingdienst en eindigt met een sprookjesachtige visvangst…
Op 6 september is mevr.ds. Vreugdenhil – Mijnarends uit Katwijk aan Zee onze gastvoorganger.
Goede en gezegende diensten gewenst!
 

Vanuit de kerkenraad

In het augustusnummer van het kerkblad bent u gewend al wat informatie aan te treffen over kringen en activiteiten in het komende seizoen. Deze keer moeten we eerlijk bekennen dat de plannen nog niet kant en klaar op de plank liggen.

Pastoraat

Het blijft lastig om in deze bijzondere, afstandelijke tijd contact te houden. Vakantie tijd, Corona tijd en dan ook nog een tropische temperatuur waarin we bezoekjes mijden.
We missen elkaar en dus is het wel nodig om contact te houden, ook buiten de prachtige kerkdiensten die ons online gegeven worden.

Meeleven op de website

Zoals u hebt kunnen lezen en misschien ook wel hebt gezien, staat de beamer-presentatie voortaan ook op de website, in het besloten gedeelte. Als u de nieuwsbrief ontvangt, op vrijdag, staat nog niet de nieuwe presentatie op de site. Ook dat heeft u wellicht gezien. Misschien heeft u zich zelfs afgevraagd of dit een foutje was.

Wandelplezier

We hebben een datum voor onze volgende wandeling: dat wordt donderdag 20 augustus.
Het doel is nog niet bekend, maar wie mee wil kan al vast deze datum noteren en de wandelschoenen klaarzetten.
En niet vergeten om u op te geven natuurlijk!
Opgeven kan bij de scriba

Zachte kerkbanken

De kerkenraad hoopt in 2021 de kerkzaal een opknapbeurt te geven en heeft daarvoor  een interieurcommissie aangesteld. Eén van de dingen waar deze commissie zich mee bezig houdt is een meer comfortabele zit in de kerkbanken en hiervoor vraagt zij uw mening als gebruiker.

Vanuit de KinderNevenDienst

De kindernevendienst is weer begonnen. Fijn om weer kinderen in de kerk te hebben en met elkaar weer bezig te zijn! Zolang als we nog niet alle kinderen op de KND kunnen ontvangen, blijven we ook via de app contact houden en via de mail de verhalen en verwerkingen opsturen.
 

Welkom op de nieuwe website!

 
We zijn blij en ook wel een beetje trots om u welkom te heten op deze nieuwe website van de IJsseldijkkerk.
U zult er veel vinden dat u al kent van onze oude website maar ook veel nieuwe dingen.

Een nieuwe website én een nieuwe nieuwsbrief

 De eerste nieuwsbrief vanaf onze nieuwe website is verstuurd en ook de nieuwsbrief ziet er anders uit dan u gewend was.
(Als u de nieuwsbrief nog niet ontvangt dan kunt u zich hier opgeven)

KerkTV vanuit de IJsseldijkkerk

Van historie tot toekomst en van camera beeld op de muur tot HD video thuis op de bank. Een uitgebreide update van wat er zoal speelt.

Nieuwsarchief

Indien u ingelogd bent als kerklid kunt u hier het nieuwsarchief bekijken voor de oudere artikelen.