Collectedoel jeugddiensten 2021

De opbrengst van de collectes in de jeugddiensten in 2021 gaan naar: "Amecet n’ ainapakin" oftewel "Schuilplaats van Vrede" in Oeganda.
Zij bieden kansarme zieke kinderen een tijdelijk onderkomen en verzorging. Els van Teylingen werkt vanaf het begin al in dit project samen met vrouwen uit de plaatselijke bevolking. Zij verlenen 24 uur en zeven dagen per week zorg aan deze kinderen. De opbrengsten zullen ten goede komen aan een mooi project binnen Amecet Childrens Home in Soroti. Op de website van Stichting De Figurant staat nog wat meer, klik op deze link voor meer informatie.
 

Nieuws van het video team

Nog steeds komen er met enige regelmaat reacties binnen op de video uitzendingen.
Hier zijn we blij mee want daar kunnen we iets mee ter verbetering.

Huispaaskaarsen te bestellen

Ook dit jaar zijn er weer Huispaarkaarsen te bestellen via de boekentafel. Vanwege de Coronabeperkingen is er een eenvoudige digitale manier van bestellen mogelijk, namelijk via een googleformulier. U kunt tot 20 februari a.s. een paaskaars bestellen via deze link.

Actie Kerkbalans 2021 + filmpje

De kerkrentmeesters kondigen u aan: Actie Kerkbalans 2021. Van zaterdag 16 januari  start tot zaterdag 30 januari is er weer de landelijke Actie Kerkbalans met dit jaar het thema: ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. Ook in Krimpen aan den IJssel kunt u vanaf maandag 18 januari van ons weer een envelop voor Actie Kerkbalans verwachten.
Om een beeld te krijgen van wat er met het geld gedaan wordt is er een fimpje gemaakt door de kerkrentmeesters. U kunt het filmpje hier  bekijken.

Boekentafel nieuws 7 (aanbiedingen!)


Nu er geen koffie drinken is in de kerk is er dus ook geen boekentafel. Hierdoor is de voorraad kinderbijbels te groot. We hebben besloten om de nieuwe(!) kinderbijbels voor de helft van de prijs te verkopen.
U kunt alle boeken bij ons bestellen.
Wij nemen ook boekenbonnen aan.
Graag brengen wij de boeken bij u thuis.
Hartelijke groet, team Boekentafel

Vanuit de kerkenraad 15-01-2021

Het advies van de landelijke PKN is om de komende weken niet te zingen in de diensten, ook niet met een kleine groep.
De kerkenraad heeft tot nu steeds deze adviezen gevolgd en, hoe enorm moeilijk we dit ook vinden, hebben we ook nu besloten dit te doen. We willen niemand in moeilijkheden brengen en zeker niet op ons geweten hebben dat de zorg nóg meer belast wordt. Gelukkig zijn we rijk gezegend met een prachtig orgel in de kerk en goede organisten. De komende weken zullen de teksten van de liederen getoond worden terwijl de organist het lied speelt. Het is helaas niet anders.
Houd moed, heb lief.... er komen betere tijden.

#nietalleen, ook in het nieuwe jaar

Hoort, zegt het voort! Mensen die een praktische hulpvraag hebben of graag even contact hebben en een luisterend oor, kunnen bellen naar het landelijk nummer 0800-1322. Ze worden dan gekoppeld aan de plaatselijke coördinatoren. In Krimpen aan den IJssel kun je ook mailen naar: nietalleenkrimpen@outlook.com. Wilt u meer over dit landelijke initiatief weten kijk dan eens op de website van #nietalleen 
Marjan Tromp en Hilda Pleysier ( coördinatoren Krimpen) nietalleenkrimpen@outlook.com

Ik ben er zondag niet (?)

Veel mensen kunnen op het ogenblik niet naar de kerk. Ook veel mensen die vóór corona heel trouw waren. Dat is heel verdrietig, we zien er naar uit dat dit wel weer kan, onbezorgd en zonder beperkingen. Gelukkig is de dienst te beluisteren en te bekijken. Als u dan op zondag achter de laptop gaat zitten, maak daar dan voor uzelf een speciaal ‘moment’ van. Doe het niet zomaar aan de ontbijttafel, in je pyjama, maar zoek een goede plek waar je je kunt concentreren. Steek bijvoorbeeld een kaars aan. Pak je bijbel en je liedboek erbij. Bid mee, zing mee.

Bij de kerkdiensten

Helaas hebben we moeten besluiten om in deze tijd van lockdown de kerkdiensten weer helemaal on-line te doen. Dus zonder kerkgangers, alleen met de betrokken medewerkers. Zo kunnen we toch iedere zondag een nieuwe dienst uitzenden die u thuis kunt bekijken of beluisteren. Hopelijk kunnen we binnenkort weer echt als gemeente samenkomen. Zodra we dat weer weten, hoort u ervan. Bijvoorbeeld via onze digitale nieuwsbrief, heel belangrijk om je daar op te abonneren via http://www.ijsseldijkkerk.nl!

Terugblik Kinderkerst Online

Kerstavond 2020; iedereen zat er klaar voor om 19.00 uur. De eerste kinderkerstnachtdienst online was een feit. Doordat we door het Corona virus niet naar de kerk konden komen was dit een prachtig initiatief. Er is massaal gekeken, zelfs nog dagen erna. De YouTube  "kijkcijfers" van de IJsseldijkkerk en de ArkRank bleven maar stijgen. 

Bankrekeningnummers voor uw bijdragen aan de collecten

Waar vindt u bankrekeningnummers voor uw bijdragen aan de collecten?
Er zijn  vragen gekomen over de plaats waar u op onze website de bankrekeningnummers kunt vinden voor uw bijdragen aan onze wijkgemeente, de diaconie en de video apparatuur van ons kerkgebouw.
We laten u dit graag zien aan de hand van enkele afbeeldingen.

Nieuwsarchief

Indien u ingelogd bent als kerklid kunt u hier het nieuwsarchief bekijken voor de oudere artikelen.