Extra Nieuwsbrief IJsseldijkkerk 06-04-2021

Presentatie vernieuwing kerkzaal

Woensdagavond 7 april  om 20:00 wordt er een videopresentatie gegeven waarin de plannen voor een veel omvattende opknapbeurt van onze kerkzaal zullen worden gepresenteerd aan de gemeente.  Er zal ruimte zijn voor uw reacties en vragen via WhatsApp en eventueel kunt u ook uw vraag (kort) telefonisch stellen. Tijdens en na de live presentatie zal er gereageed worden op de vragen.

Zoals u wellicht in de wandelgangen gehoord hebt zijn er plannen uitgewerkt om de kerkzaal een opknapbeurt te geven. De reden was in 1ste instantie dat de huidige linoleum vloerbedekking is versleten.

De kerkenraad heeft een interieurcommissie aan het werk gezet om de verschillende mogelijkheden te onderzoeken en haar te adviseren over de beste oplossing. Gaande dat onderzoek bleek dat het vervangen van het linoleum door een soortgelijke vloerbedekking kostbaar werd door het moeten egaliseren van de onderliggende houten vloer. Op dat moment is de interieurcommissie breder gaan onderzoeken en zijn aspecten als energiebesparing ook meegenomen. Kortom, van het één kwam het ander wat uiteindelijk tot een veelomvattende opknapbeurt leidt.

Intussen zijn de plannen voor het grootste deel uitgewerkt en zijn de financiën geregeld. Er is toestemming verkregen van het College van Kerkrentmeesters en de Algemene Kerkenraad. De volgende stap is het (gedeeltelijk) uitbesteden van het werk aan een aannemer.

Graag willen we u als gemeentelid meenemen in de plannen. Door de corona-maatregelen is hier steeds geen goede gelegenheid, in de vorm van een gemeenteavond, voor geweest. Om deze reden willen wij u nu via een video uitzending op woensdag 7 april laten zien wat de plannen zijn. U kunt op deze avond, tijdens de uitzending, eventuele vragen via WhatsApp of telefoon stellen. Deze worden dan aan het einde van de presentatie behandeld.

De video uitzending start om 20.00uur en het telefoonnummer waarop u kunt reageren verschijnt in beeld voor aanvang van de presentatie.

Ochtenddienst

18 apr 2021 om 10:00