Viering heilig Avondmaal


Op 25 september vieren we het heilig avondmaal: we komen samen om brood en wijn te delen, als teken van onze gemeenschap met Christus, de gestorven en verrezen Heer, en als teken van onze gemeenschap met elkaar. We willen dat voor het eerst sinds de corona-uitbraak weer zittend aan de tafels doen.

Het brood wordt gebroken en op de schalen doorgegeven. Bij het doorgeven van de wijn zullen de grote zilveren bekers weer gebruikt worden. Door samen uit de ene beker te drinken is duidelijk dat wij allemaal bij elkaar horen en allemaal leven uit de kracht van Christus. Voor degenen die (nog) niet uit de grote beker willen drinken, staan er de kleine bekertjes op tafel. U kunt dan de grote beker gewoon doorgeven aan degene naast u en een klein bekertje nemen.


Zo kunnen we toch weer als gemeente aan tafel zitten. Iedere vorm van vieren (lopend, staand, zittend) heeft voor- en nadelen, maar het mooie van het samen zitten aan tafel is de rust en het echt samenzijn. Je loopt niet ‘alleen’, maar je zit met elkaar aan tafel, met broeders en zusters. ‘Hier wordt de rust geschonken’, zingt een oude Psalm. Hier kijken we elkaar aan en nemen een voorschot op de tafels van overvloed en de grazige weiden der ruste, die de Heer aan ons belooft.

We zien uit naar een goede en gezegende viering!
terug