Verdieping in de zomer

In de zomertijd, als veel activiteiten op vakantie zijn en veel mensen het een tandje rustiger aan doen, is er misschien tijd voor de verdieping waar je maar steeds niet aan toe komt. Een paar tips van de redactie:

Bij het opruimen van een stoffige stapel papier had ik opeens de uitnodiging van een Ontmoetingsbijeenkomst uit dit voorjaar in mijn handen. Nooit gezien dat behalve het onderwerp over waar de bijeenkomst over zou gaan: "Wat doen wij in de kerk? Over de betekenis van de liturgie..." helemaal onderaan ook nog wat aanbevelingen waren geschreven voor wie er eens verder over wil lezen.
een boek: "tot Gods eer" van  marcel Barnard, uitg. Boekencentrum (2018)

En een verwijzing naar de landelijke PKN website, waar een serie is gestart over de eredienst en waar veel informatie is te vinden.

En in het verlengde daarvan: nu er binnen en buiten de kerkenraad wordt nagedacht over de vorm waarin we het Heilig Avondmaal willen vieren, zijn er ook op de Landelijke PKN website een notitie en ideeën te lezen over de viering van het Heilig Avondmaal in het kader van het landelijk jaarthema: 'Aan tafel'