Vanuit de kerkenraad 20-04-22

Wat een feest was het met Pasen!
Een volle kerk, prachtige liederen die we ook nog eens voluit mochten zingen. En ook met Goede Vrijdag mochten we met veel mensen het Heilig Avondmaal vieren. De kerkenraad is blij en dankbaar dat het gemeenteleven weer zichtbaar op gang komt na de lange tijd van beperkingen.
Wilt u er ook graag weer bij zijn, maar zijn de omstandigheden voor u veranderd zodat het lastig is naar de kerk te komen? Weet dan dat er altijd een beroep gedaan kan worden op het kerkvervoer.
Het telefoonnummer hiervoor:
Karel Hartsuiker, 0180 519710

Nieuwe voorzitter
Eind vorig jaar heb ik als voorzitter de kerkenraad voorgelegd dat het goed zou zijn als een jonger lid van de kerkenraad het voorzitterschap van mij zou overnemen. Niet dat de taak mij te zwaar wordt, maar het is beter om op tijd de voorzittershamer over te dragen. Ooit heb ik in de kerk de gemeente gemeld dat kerkenwerk tijd en energie kost, maar dat het ook veel energie oplevert. Het is echt leuk om als team de gemeente te vertegenwoordigen in de kerkenraad.

Corina de Rooij (ouderling) had ik al gepolst voor het voorzitterschap. In de kerkenraadsvergadering van 23 maart 2022 is de vraag bij de kerkenraadsleden uitgezet en heeft Corina aangegeven dat zij bereid is om voorzitter van de kerkenraad te worden. Daar zijn wij als kerkenraad van de IJsseldijkkerk heel blij mee. Corina is in haar dagelijkse werk ook bestuurlijk actief in de gemeente Krimpenerwaard. Met haar krijgen wij een voorzitter met veel bestuurlijke ervaring.

Corina, ik wens je veel wijsheid en Gods zegen toe.

Leo van der Schelling