Komt u ook meegenieten van Bach?

Op 11 februari promoveerde ik aan de K.U.Leuven/Luca school of Arts op de orgelwerken van Johann Sebastian Bach in relatie tot de orgels die Bach bespeelde. Deze instrumenten stonden voornamelijk in Thüringen en Saksen, Midden-Duitsland.

Door de pandemie was het onmogelijk om de promotie te vieren. Daarom zijn de feestelijke activiteiten, opgenomen in een klein ‘Bach-festival’, verschoven naar oktober van dit jaar.

Het kleine festival wil ik graag met u delen. U bent welkom op één of meerdere activiteiten:
korte orgelbespeling door Henco en mijzelf – Hinsz-orgel & klavecimbelconcert door Ton Koopman en Tini Mathot – donderdag 13 oktober 19.30 uur, Bovenkerk Kampen

 orgelconcert op Bach-orgel en Kam-orgel door mijzelf – zaterdag 15 oktober 16.00 uur, Grote Kerk Dordrecht

 Bach-symposium, waarbij ik mijn onderzoek presenteer in woord en klank aan het Hinsz-orgel – donderdag 20 oktober 13.30 uur – 17.00 uur, Bovenkerk Kampen

Van het proefschrift ‘Het Bach-orgel’ verschijnt een handelseditie.
Deze wordt gepresenteerd tijdens twee feestelijke concerten, die hierboven staan aangegeven.

Laat u niet weerhouden om helemaal naar Kampen af te reizen; de prachtige Hanzestad is de moeite waard om eens te bezoeken, er zijn gezellige eetgelegenheden en de Bovenkerk is een van de mooiste kathedralen van Nederland.
Ditzelfde geldt voor Dordrecht, weliswaar geen Hanzestad,
maar wel de moeite waard om te bezoeken.

Wilt u uw aanwezigheid melden via: Augusta_21@outlook.com ?
Dit, om de organisatie zo goed mogelijk te laten verlopen.
De toegang is vrij.
Nogmaals: van harte welkom!

Jolanda Zwoferink