Oproep zomerfoto en haiku

Hebt u er ook zo’n zin in – een heerlijke, onbezorgde zomer? Genieten van de rust, van de natuur, mooie plekken bezoeken, bijkomen van de drukte en opladen voor een nieuw seizoen. Ben jij blij dat de toetsweken erop zitten, dat je eindelijk kan relaxen en niet meer achter je laptopje hoeft te zitten?

Misschien dat nog niet alles kan en zijn er nog wel beperkingen, maar toch: we hopen op een zorgeloze zomer. Dat is het thema van het Krimpens Kerkblad in augustus: Zomaar zomer.

Wij zijn hiervoor op zoek naar mooie, zomerse foto’s. Van uw/jouw vakantie-adres, of gewoon van het balkon, een zonsondergang boven het Uddelermeer of een wildwaterglijbaan op de camping… alles mag. Als het voor u/jou maar past binnen het thema: Zomaar zomer.

Maar – we houden het niet alleen bij foto’s en beelden – we willen u/jou uitdagen om ook een tekst in te leveren, en wel een haiku. Een haiku is een Japanse dichtvorm, bestaande uit drie regels, met de eerste regel vijf lettergrepen, dan zeven, dan weer vijf. Het hoeft niet te rijmen.
Bijvoorbeeld:
Het Krimpens Kerkblad      (5)
zoekt zonnige gedachten   (7)
voor zomernummer            (5)

U mag dus een foto inleveren mét een haiku, zodat het een mooi geheel wordt. U mag ook alleen een foto inleveren. Of alleen een haiku, dat kan natuurlijk ook. Zo maken we samen een mooi zomers augustusnummer!
U kunt de foto en/of haiku mailen naar: redactiekrimpenskerkblad@gmail.com
Graag inleveren vóór woensdag 4 augustus!