Nieuws van "onze Granny"

Hierbij een update die we van Dorcas hebben ontvangen over één van onze adoptie oma’s.
In de afgelopen periode heeft Dorcas veel persoonlijke aandacht aan de granny’s gegeven. Samen met vrijwilligers werden er maandelijks voedselpakketten verzorgd. Maar ook kachels en brandhout. De ouderen kregen medische steun, medicatie, vitamines en bloedtesten. Er is vervoer voor hen geregeld, zodat ze naar de dokter of naar medische behandelingen konden gaan.

Ook zijn er diverse activiteiten georganiseerd in samenwerking met mensen uit de gemeenschap. Dit waren sociale activiteiten, granny clubs, zelfhulpgroepen, gezondheidstraining, uitjes, een zomerkamp, daarnaast gingen de vrijwilligers regelmatig op bezoek bij bedlegerige ouderen. Dorcas heeft de samenwerking met de lokale gereformeerde kerk op drie locaties uitgebouwd. De lokale kerken worden steeds meer betrokken bij het werk en ook worden hier enthousiaste vrijwilligers gevonden.

Om de lokale bevolking bewust te maken van de situatie waar veel ouderen in leven, hebben we acties gehouden op de Internationale Dag van de Ouderen. Onze partnerorganisatie heeft samen met gemeente Crasna 260 emmers gevuld met eten, door mensen uit 13 gemeenschappen. De emmers werden uitgedeeld aan ouderen die dat nodig hadden. In Targu Mures hebben we een ‘flashmob’ video gemaakt die meer dan dertigduizend keer bekeken is: Flashmob

Onze adoptie oma Klara is de afgelopen maanden ziek geweest. Toch was haar geloof sterk en ze blijft vechten. Ze doet haar huishoudelijke taken, zo goed als ze kan. En ze rust wanneer ze dat nodig heeft. Tijdens de zomer werkte ze ook in de tuin. En ze kwam trouw naar de wekelijkse bijeenkomst van de zelfhulpgroep. Totdat de winter begon.
Ze genoot van de mogelijkheden om andere ouderen te ontmoeten, te praten, te zingen en samen te handwerken. Ze genoot van deze ontmoetingen. Oma Klara luistert regelmatig naar de kerkdiensten via de internetverbinding die ze in haar huis heeft gekregen. Haar kleinzoon heeft haar geleerd hoe het allemaal werkt. Ze put kracht uit deze nieuwe mogelijkheden, wanneer het haar niet lukt om naar de kerk te gaan. Door middel van haar telefoon lukt het haar ook om met andere grannies contact te houden, ook als ze weer eens iets nieuws via het wereldwijd web heeft geleerd.

Een persoonlijk woordje van onze granny Klara:
Dear Sponsor, my heart is so grateful to be so blessed by your support, thank you so much. May God’s blessings be on your life and over the life of your family.
Beste sponsor, mijn hart is zo dankbaar dat ik zo gezegend ben door uw steun, heel erg bedankt. Moge Gods zegen over uw leven en over het leven van uw gezin zijn.

Bent u de bekende collectebus met foto van granny Klara kwijt? HIeronder een foto van de offerblkken links en rechts in de toren van de kerk. Het vak met het opschrift  ZENDING is bestemd voor granny KLara en alle andere granny's uit haar gemeenschap.