Joop de Heer geridderd

Dinsdag 26 april 2022 is ons gemeentelid en oud kerkenraadslid Joop de Heer door burgemeester Paans van Krimpenerwaard vereerd met een koninklijke onderscheiding.

Naast zijn baan in het onderwijs was Joop de Heer betrokken bij de Jeugdnatuurwacht en de EHBO. Zelfs na zijn pensioen bleef hij verbonden aan de school en heeft hij enkele jaren de rol van Sinterklaas op zich genomen. Hij is ook kerkelijk actief, eerst als diaken in de Rozenlaankerk te Ouderkerk aan den IJssel en later in de IJsseldijkkerk in Krimpen aan den IJssel. Joop heeft zich ook ingezet voor de woningbouwstichting ‘Samenwerking’ en bij de scouting Christiaan de Wet. Joop is al 30 jaar lid van het christelijk gemengd koor Credo Singers en vervulde diverse bestuursfuncties.

Volgens burgemeester Paans is Joop een begenadigd spreker en weet hij mensen te raken met zijn zorgvuldig gekozen woorden.

Ik voelde mij zeer vereerd dat ik bij de uitreiking aanwezig mocht zijn.
Leo van der Schelling