Inzameling Lionsclub

NIEUWE INZAMELACTIE LIONSCLUB KRIMPEN AAN DEN IJSSEL

Gedurende de hele maand december vindt u in de hal van onze kerk weer een inzameldoos van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel, waarin u Douwe Egberts-waardepunten maar ook vreemd en oud geld kunt deponeren.
Deze ‘dubbele’ inzameling vindt plaats in het kader van een landelijke actie, waaraan tientallen lionsclubs in heel Nederland meedoen.

Waardepunten voor pakken koffie
De ingezamelde punten wordt door Douwe Egberts ingewisseld tegen pakken koffie voor cliënten van lokale voedselbanken. De ‘Krimpense’ pakken koffie komen voor de negende keer in successie ter beschikking van de Voedselbank Krimpen aan den IJssel. Zoals bekend is dit inmiddels geen zogenoemd uitgiftepunt van de Voedselbank Rotterdam meer, maar een zelfstandige voedselbank die opereert volgens een winkelconcept.

Vreemd en oud geld voor staaroperaties
Net als bij de vorige inzamelingen  kunt u ook deze keer behalve DE-waardepunten ook vreemd en oud geld in de inzameldozen deponeren. Met de opbrengst daarvan worden oogoperaties in derdewereldlanden uitgevoerd. De Nederlandse Lionsorganisatie is via haar netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld dat niet meer door nationale banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogstbiedende verzamelaars verkocht. Het aldus verkregen geld gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden, waar een staaroperatie gemiddeld dertig euro kost.

Inzamelplaatsen:
De inzameldozen staan in de volgende kerkgebouwen: Bron, Fonteinkerk, IJsseldijkkerk, Immanuelkerk, Rehobothkerk, Sionskerk en Wingerd. En verder staan er ook dozen in vier plaatselijke supermarkten op drie winkelcentra, in de Krimpense bibliotheek en bij twee plaatselijke apothekers, terwijl er tevens weer inzameltassen komen te hangen in de bekende gele bussen van de Belbus Krimpen aan den IJssel.

Wij bevelen deze actie voor twee echt goede doelen van harte bij u aan!

       
terug