D.E.-punten en vreemd geld

Vanaf zondag 28 november vindt u in de hal van onze kerk weer een inzameldoos van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel, waarin u Douwe Egberts-waardepunten maar ook vreemd en oud geld kunt deponeren.  Deze ‘dubbele’ inzameling vindt plaats in het kader van een landelijke actie, waaraan tientallen lionsclubs in heel Nederland meedoen.
Waardepunten voor pakken koffie
De lionsclubs kunnen de waardepunten bij Douwe Egberts verzilveren tegen pakken koffie. Het aantal ingezamelde punten wordt door Douwe Egberts ingewisseld voor pakken koffie voor door de deelnemende lionsclubs aangewezen voedselbanken. De ‘Krimpense’ pakken koffie komen voor de zevende keer in successie ter beschikking van de plaatselijke Voedselbank Krimpen aan den IJssel.

Vreemd en oud geld voor staaroperaties
Net als bij de vorige inzamelingen al het geval was, kunt u ook deze keer behalve DE-waardepunten ook vreemd en oud geld in de inzameldozen deponeren. Met de opbrengst daarvan worden oogoperaties in derdewereldlanden uitgevoerd. De Nederlandse Lionsorganisatie is via haar netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld dat niet meer door nationale banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogstbiedende verzamelaars verkocht. Het aldus verkregen geld gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden, waar een staaroperatie gemiddeld dertig euro kost.

Inzamelplaatsen
De inzameldozen staan in de volgende kerkgebouwen: Bron, IJsseldijkkerk, Immanuelkerk, Rank, Rehobothkerk, Sionskerk en Wingerd. En verder staan er ook dozen in vier plaatselijke supermarkten op drie winkelcentra, terwijl er tevens weer inzameltassen komen te hangen in de bekende gele bussen van de Belbus Krimpen aan den IJssel.

De Lionsclub hoopt dit jaar op een recordopbrengst, omdat de inzameling vorig jaar vanwege corona  niet kon doorgaan en de inwoners van Krimpen aan den IJssel dus een jaar langer hebben kunnen doorsparen.

Wij bevelen deze actie voor twee echt goede doelen van harte bij u aan!
André Boon, Lionsclub Krimpen aan den IJssel