Ik ben er zondag niet (?)

Veel mensen kunnen op het ogenblik niet naar de kerk. Ook veel mensen die vóór corona heel trouw waren. Dat is heel verdrietig, we zien er naar uit dat dit wel weer kan, onbezorgd en zonder beperkingen. Gelukkig is de dienst te beluisteren en te bekijken. Als u dan op zondag achter de laptop gaat zitten, maak daar dan voor uzelf een speciaal ‘moment’ van. Doe het niet zomaar aan de ontbijttafel, in je pyjama, maar zoek een goede plek waar je je kunt concentreren. Steek bijvoorbeeld een kaars aan. Pak je bijbel en je liedboek erbij. Bid mee, zing mee. Als u alleen bent, kunt u ook overwegen om iemand (op 1,5 meter) uit te nodigen en samen de dienst te beleven. Het lijken wat simpele tips, maar het helpt je wel om het zondagsbesef vast te houden. En weet dat wij (die paar die dan wel in de kerk zijn) ook aan u denken en ons met u verbonden weten! Tot zondag!