Gevangenis en corona

Hieronder het volledige bericht van de Dienst geestelijke Verzorging in de penitentiaire inrichting Krimpen:

Voor ons ‘buiten’ waren en zijn er diverse beperkingen, maar zo ook binnen de gevangenis in Krimpen.

Voorheen konden de gedetineerden twee keer per week bezoek krijgen. Nu alleen nog maar via video bellen. Daar zijn zes laptops voor beschikbaar, waarvan er maar drie echt goed werken.

Het voorleesproject is ook stilgezet. Dat project hield in dat pa of opa een stukje uit een kinderboekje voorleest, dat werd opgenomen en via de mail naar het adres van de verzorger gestuurd. Is voor hen wel belangrijk om het contact met de kinderen thuis goed te houden.

Eén keer per maand mochten de kinderen alleen naar pa om spelletjes te doen of samen te lezen. Dit hopen ze binnenkort weer op te zetten.

Bijbelstudie is niet mogelijk, omdat de verschillende afdelingen niet meer samen in dezelfde ruimte mogen zijn. Een verzoek voor een prive-gesprek met de voorganger is echter beperkt ondanks de grote behoefte aan geestelijke ondersteuning. Daardoor is er veel meer druk op de voorgangers.

Ook als vrijwilliger mag je nog steeds niet de P.I. ( penitentiaire Inrichting) in.

Door een corona uitbraak gingen de kerkdiensten niet meer door en mochten de voorgangers tijdelijk de P.I. ook niet meer in. Gelukkig is dat weer gestart, maar met minder mensen. Online een kerkdienst volgen gaat niet, want er is geen internet op cel.

Ze zien het contact met de geestelijke verzorging als een geschenk van God en voelen zich ook verbonden met hen door het geloof. Er wordt veel gebeden en vertrouwd, dat wat God doet goed is.

Denk in uw gebeden ook aan de gedetineerden en hun thuisfront. De partners, ouders en kinderen worden er in de maatschappij op aangekeken als familie in de P.I. zit.
Namens het gevangenispastoraat