Expositie Ontmoetingskerk

EXPOSITIE ONTMOETINGSKERK KRIMPEN AAN DE LEK

In de maand september is er een bijzondere expositie te zien in de Ontmoetingskerk van Krimpen aan de Lek. Het betreft werken van Anneke Kaai die zich bij een reeks van 15 schilderijen liet inspireren door de Psalmen. Deze  expositie was een stille wens van Ds Luci Schermers die in oktober met pensioen gaat. Nu zij afscheid neemt, biedt de Ontmoetingskerk haar deze expositie aan, met de bedoeling dat velen ervan kunnen genieten. De kerk is daarom in het weekend open, zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur en zondags van 11.00  tot 12.00 uur en op woensdagen en donderdagen. Tevens is er een film te zien over de architectuur van de kerk. De toegang is gratis.

Anneke Kaai is opgeleid aan de Rietveld Academie en legde zich na haar studie toe op werken met Bijbelse  thema’s. Zij koos  ervoor om niet te werken voor de verkoop, maar om met de schilderijen zoveel mogelijk te exposeren, het liefst in kerken omdat haar werk “ daar ademt en bijdraagt aan Gods eer” zoals zij het verwoordt.
Zij vindt haar inspiratie in de Bijbel en hoopt dat de kijker iets van die inspiratie ervaart bij het zien van haar werk. Zij zegt daarover: “ Als schilder ervaar ik  dat mijn geloof mijn werk voedt en dat mijn werk mijn geloof versterkt”. Bijna al haar werken zijn op plexiglas geschilderd met acrylverf, soms in combinatie met andere materialen. In de schilderijen speelt de verfstructuur een belangrijke rol. Ze schildert veelal laag over laag, waarbij soms een deel van de verf weer wordt verwijderd waardoor een ‘doorleefdheid’ van de materie ontstaat. Behalve in Nederland, was haar werk te zien in Duitsland, Zwitserland, Engeland, (Carlisle, Cambridge, Kathedraal van Ely, Kathedraal van Peterborough), Spanje (Madrid en Castelló d’ Empúries), Amerika en Zuid-Afrika.

De Ontmoetingskerk hoopt vele kunstliefhebbers van binnen en vooral van buiten Krimpen aan de Lek te mogen verwelkomen. Doordeweeks is de kerk op woensdagen en donderdagen afwisselend open, zie daarvoor de website http://www.ontmoetingskerkkrimpen.nl Ontmoetingskerk Hoofdstraat  90 2931 CL Krimpen aan de Lek