Bij de kerkdiensten

Ondanks de lange lockdown en de veel te stille kerk gebeurt er ook een hele hoop goeds! De diensten worden uitgezonden met een heel goede kwaliteit. Vrijwilligers bekwamen zich in alle cameratechnieken. En we krijgen veel positieve reacties van u als gemeenteleden.

Het is fijn om te weten dat we zo met elkaar verbonden blijven en dat velen van u steun en bemoediging halen uit de diensten. Probeer trouw te blijven, mee te bidden, mee te zingen en vergeet ook niet om mee te blijven doen met de collecte door uw gaven over te maken. Ook dat is onderdeel van de hele dienst.

Zo bereiden we ons voor op het Paasfeest, deze weken lezen we uit het Johannesevangelie de zogenaamde ‘Ik ben’-woorden. Christus zegt: Ik ben er voor jou – zodat wij er ook voor elkaar kunnen zijn. Op 28 februari is ds. A. Verbaan-van den Heuvel onze gastpredikant. Op 7 maart ga ik voor en lezen we Johannes 10: Ik ben de Goede Herder. Op 10 maart is de biddag voor gewas en arbeid. Ds. Den Hartogh gaat dan voor in een dienst uit onze kerk. Op 14 maart lezen we Johannes 14: Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Op 21 maart is ds. F. Bos uit Waddinxveen onze gastvoorganger.

Op de woensdagavonden is er steeds een avondgebed vanuit onze kerk verzorgd door de Raad van Kerken. Ook deze vieringen zijn via youtube ijsseldijkkerk kerktv te volgen: live, of op het moment dat het u goed uitkomt. Aanbevolen om zo deze lijdenstijd te bezinnen.

De avonddiensten worden – zolang er een ‘zware’ lockdown is en er niemand naar de kerk kan verzorgd door de eigen predikanten.

Goede en gezegende diensten gewenst!