Bij de Kerkdiensten vanaf 25 april

We leven in de tijd tussen Pasen en Pinksteren, met de Hemelvaartsdag als middelpunt en ook de nationale gedenkdagen: 4 mei en 5 mei. En alles staat natuurlijk nog onder de druk van de corona-maatregelen. Het coronavirus legt toch een bepaalde waas over dit voorjaar heen, waardoor het moeilijk is om de feesten en de lente in alle glorie te beleven. Nog steeds is het moeilijk om plannen te maken voor feesten, trouwerijen en kerkdiensten.

Niettemin gaat de boodschap steeds verder de wereld in: Het is de Heer!  De opdracht aan Maria Magdalena op de eerste Paasmorgen was: ga naar de anderen en vertel hen dat Ik naar de Vader ga, en ze ging meteen en zei tegen de leerlingen: Ik heb de Heer gezien. Dat getuigenis klinkt nog steeds, iedere zondag: Jezus leeft.

Op 9 mei, de zondag voor Hemelvaart, staat 2 Koningen 2 op het rooster, de hemelvaart van Elia. Op 16 mei is de lezing Johannes 17:1-13. Op de overige zondagen zijn er gastpredikanten; op Hemelvaartsdag is er een dienst vanuit onze kerk met ds. Van der Giessen.

Goede en gezegende diensten gewenst!