40-dagentijd collecte 10-3

De diaconie collecteert ook dit jaar met een extra collecte in de Veertigdagen-tijd; iedere week weer voor een ander doel. Deze week collecteren we voor de zending in Indonesië.

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Daarom collecteren we op deze zondag, 10 maart, voor dit project in Indonesië met vrouwen in de hoofdrol. De lokale kerkgemeenschappen op Papoea spelen een belangrijke rol in de samenleving, vooral in de afgelegen gebieden waar onderwijs en gezondheidszorg slecht functioneren.

Veel vrouwennemen sociale en pastorale taken op zich. Kerk in Actie ondersteunt de kerk op Papoea in het toerusten van vrouwen voor deze taken. Zij kunnen een diaconale of maatschappelijke training volgen, maar ook een alfabetiseringscursus of naailes. Ook licht de kerk vrouwen via een voedingsprogramma voor over
gezonde voeding.

Lees hier meer.