1e NBV21 uitgereikt op 13 oktober

‘Er is geen ander boek dat ons zó confronteert met onszelf, met de ander en met God. Daarom is en blijft de Bijbel belangrijk.’ Dat zei directeur Rieuwerd Buitenwerf van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) bij de overhandiging van de NBV21 aan Koning Willem-Alexander.

Buitenwerf noemde de ongekende kansen én de grote zorgen van onze tijd. Beide brengen, aldus Buitenwerf, grote vragen met zich mee, onder andere ‘over het doel van ons bestaan en over onze rol als mens. Het behoeft vandaag geen uitleg dat de Bijbel een belangrijke stem is en moet blijven in onze samenleving. De Bijbel zet aan tot reflectie en tot actie. De Bijbel maant tot verzoening en geeft hoop voor de toekomst.

Dominee Karin van den Broeke, voorzitter van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heeft vandaag 12 representanten van kerkgenootschappen en geloofsgemeenschappen een Bijbel uitgereikt en een zegen uitgesproken over de Bijbel.
Karin van den Broeke: ‘Kerken, synagogen en geloofsgemeenschappen zijn dé plaatsen waar de Bijbel gekoesterd wordt, waar de Bijbel open gaat en waar mensen samenkomen om Gods stem te horen die klinkt in de Schrift. En het mooie is: de Bijbel verbindt kerken en gelovigen, dwars door alle verschillen en tradities heen.’

Tijdens de bijeenkomst was een grote groep vertegenwoordigers van tientallen kerkgenootschappen en geloofsgemeenschappen aanwezig en ook vertegenwoordigers van de joodse gemeenschap. Samen staan zij symbool voor de grote breedte van geloofstradities waarbinnen de Bijbel een rol speelt, en waarbinnen het NBG hoopt dat de NBV21 ook tot zegen mag zijn.

Meer leest u op de NBG website