Luister naar 'De Kerken Spreken' van 09-02-20

intro LOKZondag 9 februari was het team van de IJsseldijkkerk weer aan de beurt voor de uitzending bij de Lokale Omroep Krimpen van 'De Kerken Spreken'.
Om half 10 start dan natuurlijk altijd het kinderprogramma: met een verhaal over 'Maarten', een verhaal uit de Bijbel én natuurlijk ook vrolijke liedjes. Om 10 uur start dan altijd de rechtstreekse uitzending van de Kerkdienst. Daarna volgt dan nog een programma met muziek en gesproken woord.
In het programma van na de kerkdienst hebben we aandacht besteedt aan: Zin in Ouderdom... en een interview met onze wijkpredikant hierover. In de kerkdienst van 19 januari werd door verschillende ambtsdragers het werk afgesloten en werden er 7 ambtsdragers bevestigd:  Een gesprek met 'scheidende en nieuwe kerkenraadsleden'. Hieronder ook een link om de uitzending te beluisteren!

ZIN IN OUDERDOM
Over het thema van de kerkdienst 'Zin in ouderdom' hebben we een interview uitgezonden met onze wijkpredikant dominee Baggerman.

HERINNERINGEN VAN TWEE AMBTSDRAGERS
Daarna verwelkomden we Edith van der Ham en Marja van Meijeren in de studio van de Lokale Omroep Krimpen.  Hoe kijken zij terug op de afgelopen 8 jaar? Wat voor mooie of bijzondere herinneringen hebben ze waar ze iets over kunnen vertellen? En hebben ze misschien nog één of meerdere tips voor de nieuwe ambtsdragers?

KENNISMAKEN MET AMBTSDRAGERS
Daarna spraken we ook nog met twee van de 7 nieuwe ambtsdragers: Jan Jansen en Greetje Jorna. Wat verwachten ze van hun taak? Wat was de reden of wat waren de redenen om 'ja' te zeggen tegen een ambt? En... Hoe zijn de eerste ervaringen binnen de kerkenraad?

Opnames van de interviews zijn eenvoudig na te luisteren op de website van de Lokale Omroep Krimpen
Presentatie: Tom Janse en Dick de Klerk