Van de kerkenraad

intro kerkenraad kleurIn de kerkenraadsvergadering van woensdag 31-10-18 is gesproken over de volgende zaken. Op het ogenblik is het zo dat er drie kerkenraadsleden bij de beide ingangen staan op zondag om de kerkgangers welkom te heten. Vaak moeten zij zich haasten om op tijd weer in de consistorie te zijn. Daarom willen we graag ook niet-kerkenraadsleden inzetten als ‘gastvrouw’/’gastheer’. Voor iedere zondagochtend zijn er, naast één kerkenraadslid, twee gemeenteleden nodig. Hiervoor hebben we uw hulp nodig. Wilt u af en toe ‘gastvrouw / gastheer’ zijn in de ochtenddienst, geeft u dit dan door aan de scriba. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; tel. 590019). Ook als u misschien nieuw bent en nog niet zoveel mensen kent in de gemeente is dit een aardige manier om mensen te ontmoeten!

Ook is er op de kerkenraadsvergadering gesproken over het gebruik van foto’s bij het gedenken van overleden gemeenteleden, zoals dat de afgelopen twee jaar gebeurde.
Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar gedenken we onze gemeenteleden die in het afgelopen jaar zijn overleden. Wij noemen hun namen voor Gods aangezicht, in het geloof dat zij bij God mogen zijn. Bij het noemen van de namen zullen de kinderen van de KinderNevenDienst een witte roos voor in de kerk in een vaas zetten.
We hebben besloten dat er bij dit moment van gedenken geen foto’s meer gebeamerd zullen worden van de overledenen. Dit om meer rust en concentratie te creëren op dat moment, en bovendien een bepaalde eenheid te waarborgen.
Wel blijft er de mogelijkheid om bij de afkondiging op de zondag na het overlijden van een gemeentelid een foto te beameren, als dit gewenst is door de familie. Mede in verband met de privacy is dit laatste wel van belang.